Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Fr. Seraphim Rose - Το Βιβλίο της Γένεσης και ο Πρώιμος Άνθρωπος Η Ορθόδοξη Πατερική Αντίληψη

 
Το Βιβλίο της Γένεσης και ο Πρώιμος Άνθρωπος
Η Ορθόδοξη Πατερική Αντίληψη

Fr. Seraphim Rose

Ένα άρθρο με θέμα «Η Αιώνια Βουλή» είχε δημοσιευθεί  στον  Τόμο 11 του έντυπου «Ο Χριστιανός Ακτιβιστής», Φθινόπωρο /Χειμώνας 1997.  Πρόκειται για μια ομιλία του Δρ. Αλεξάνδρου Καλομοίρου με θέμα «Εξέλιξη εναντίον Δημιουργισμού», και την δική του ερμηνεία των παραδοσιακών διδαχών των Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την Γένεση. Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί απάντηση στον Δρ. Καλόμοιρο από τον πατέρα Σεραφείμ Ρόουζ. Παρουσιάζεται αποσπασματικά, με πρωτοβουλία του κ. Frank Schaeffer.
  
    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ  γράφω την απάντησή μου στην επιστολή σας περί Εξέλιξης.

Ανόητοι όσοι μιλάνε για προαδαμιαίους ανθρώπους !

Panteleimon Krouskos

Παρακολουθώ μια διαδικτυακή διένεξη μεταξύ εξελικτικών και δημιουργιστών. 
Επειδή μου ζητήθηκε η άποψη μου την καταγραφω εδώ. 

Η ορθόδοξη θεολογία δεν υιοθέτησε ποτε την λατινική κακοδοξία περὶ τῆς ἑνιαίας μεθοδολογίας γιὰ τὴν γνώση του Θεού καὶ των κτισμάτων, η οποία στην μεσαιωνική αλλά και στην σύγχρονη Δύση οδήγησε σε σύγκρουση Εκκλησίας και επιστημών. 

Ο Πάπας και το Βατικανό οπαδοί της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim !!!

Συμβατή η Εξελικτική Δημιουργία exeldim με την Εκκλησία λέει το Βατικανό 
Πηγή: Reuters, 16 Σεπτεμβρίου 2008 

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι συμβατή με τη Βίβλο, αλλά δεν σκοπεύει να
απολογηθεί για την στάση της προς τον Κάρολο Δαρβίνο πριν 150 χρόνια. 
Ο αρχιεπίσκοπος Gianfranco Ravasi, υπουργός πολιτισμού του Βατικανού, το ανακοίνωσε με αφορμή
ένα συνέδριο που θα γίνει στη Ρώμη τον επόμενο Μάρτιο για τα 150 χρόνια της δημοσίευσης του
έργου "Η καταγωγή των Ειδών". Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος επιστήμονες, θεολόγοι και 
φιλόσοφοι. 

Εις τους πιθήκους, ευγενείς προπάππους να ζητήσω. . .


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ

Χριστέ ! σε τούτα τ’άπιστα, καταραμένα χρόνια,

Που δεν πιστεύουν τίποτε, ούτ’αγαπούν κανένα,

Που φως μας οδηγεί τυφλό και μας παγώνουν χιόνια,

Εγώ πιστεύω κι’ αγαπώ ολόψυχα Εσένα !

___

Δεν έγινα τόσο σοφός ακόμα για να σβήσω

Μονάχος την υστερινή ελπίδα …και δεν τρέχω

Εις τους πιθήκους, ευγενείς προπάππους να ζητήσω

Πατέρα το θεόπλαστο Αδάμ αρκεί να έχω.

Ας χαίρονται την υψηλή αυτοί καταγωγή τους,

Και την ελπίδα ας σβήνουν με τη σοφή πνοή τους !

Η Ορθόδοξη ερμηνεία του «Κατέχον»

Παραθέτουμε προς σύγκριση, δυο εκδοχές - αιρετικές πλάνες, και στην συνέχεια ακολουθεί η Ορθόδοξη αντιαιρετική μελέτη του Καθηγητού Θεολόγου κ. Ανέστη Καλλίνικου.

Αδόλφος Χίτλερ ο πρωτεργάτης της Εξελικτικής Δημιουργίας σκόρπισε τον θάνατο στο όνομα της Δαρβινικής θεωρίας

Το Ολοκαύτωμα είναι ένα ιστορικό γεγονός ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του δυτικού πολιτισμού, του έθνους-κράτους, της σύγχρονης γραφειοκρατικής κοινωνίας καθώς και της ανθρώπινης φύσης. Ήταν η προμελετημένη μαζική δολοφονία εκατομμυρίων αθώων πολιτών. Καθοδηγούμενοι από μια ρατσιστική ιδεολογία που θεωρούσε τους Εβραίους «μιάσματα» άξιους μόνο εξόντωσης, οι Ναζί εφάρμοσαν την πολιτική πρακτική της γενοκτονίας σε μια πρωτοφανή κλίμακα. Προγραμμάτισαν την εξάλειψη όλων των Εβραίων της Ευρώπης: ασθενών και υγιών, ευπόρων και φτωχών, θρησκευτικά ορθόδοξων και προσηλυτισμένων στο χριστιανισμό, ηλικιωμένων και νεαρών, μέχρι και μικρών παιδιών.

Κοινωνικός Δαρβινισμός & Εξελικτική Δημιουργία, η Ευγονική, και η εφαρμογή τους από τον Αδόλφο ΧίτλερΟ Κοινωνικός Δαρβινισμός και οι εφαρμογές του
Μια ιδέα (ή θεωρία) ιδιαίτερα διαδεδομένη κατά την Βικτωριανή εποχή (1837-1901) στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο ισχυρότερος και ο ικανότερος πρέπει να επιβιώνει και να ευημερεί στην κοινωνία, ενώ αντίθετα ο αδύναμος και ο ανίκανος ή μη προσαρμοσμένος πρέπει να αφήνεται στην εξαφάνισή του.

Η "μιτοχονδριακή Εύα" είναι η Εύα του Βιβλίου της Γενέσεως

Το θεόπνευστο Βιβλίο τῆς «Γενέσεως» μᾶς ἐξιστορεῖ ὅτι ὁ Ἀδάμ καί ἡ Εὔα ἐξορίστηκαν ἀπό τόν Παράδεισο λόγῳ τῆς ἀνυπακοῆς τους πρός τόν Θεό. Ἐξορίστηκαν πρίν ἀπό 7.521 χρόνια στή Γῆ, ὅπως τήν γνωρίζουμε σήμερα καί αὐτή ἦταν καί ἡ ἀρχή τοῦ πεπτωκότος εἴδους μας.

Θεϊστική Εξέλιξη - theistic evolution

Ο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΣΜΟΥ

Α.ΦΡΑΓΚΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ A.G.U., A.I.A.A., A.M.S.

Α'. Η θεωρία της εξελίξεως, ως γνωστόν, παραδέχεται την αυτόματη εμφάνιση της ζωής πάνω στην γη με τυχαίες διαδι­κασίες στο απώτερο παρελθόν και έπειτα την βαθμιαία ή μη εξέλιξη της από τις απλούστερες και ατελέστερες μορφές της σε περισσότερο πολύπλοκες και τελειότερα μέχρι και τον άνθρωπο.

Η θεωρία της εξελίξεως χαρακτηρίζεται

 1) Από την πλήρη αδυναμία της να αποδείξει επιστημονικά ότι υπάρχει και λειτουργεί σήμερα η εξέλιξη από ένα ζωικό ή φυτικό είδος σε άλλο· ότι, δηλαδή, η εξέλιξη αποτελεί μια δια­πιστωμένη αρχή και νόμο στον φυσικό κόσμο, που προκαλεί ανάπτυξη από μια κατάσταση αποδιοργανώσεως σε μια κατάσταση οργανώσεως, ενώ ακριβώς το αντίθετο έχει αναμφισβήτητα διαπιστωθεί (νόμος εντροπίας).

Ο Κατακλυσμός του Νώε και η αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας


     Το επόμενο μεγάλο θέμα για το οποίο οι εξελικτικοί κάνουν μια εξαίρεση είναι η εξιστόρηση της Γένεσης στα κεφάλαια 6-9 για τον παγκόσμιο κατακλυσμό, που αποκαλείται κοινά Κατακλυσμός του Νώε. Είχε καλύψει όλο τον κόσμο; Υπάρχουν αποδείξεις σήμερα ότι ένας τέτοιος κατακλυσμός συνέβηκε κάποτε; Πώς θα μπορούσαν όλα εκείνα τα ζώα να χωρέσουν μέσα στην Κιβωτό;

Η θεωρία της Εξελικτικής Δημιουργίας, η ανθρώπινη επιστήμη και οι Άγιοι Πατέρες

 Το παρόν σύντομο κείμενο, είναι απάντηση προς έναν αδελφό, ο οποίος θέλησε να συζητήσουμε με ηλεκτρονικές επιστολές (e-mails) για μια χριστιανικοφανή μορφή της θεωρίας της εξελίξεως (του Δαρβίνου). Η θεωρία αυτή είναι γνωστή στα ελληνικά ως εξελικτική δημιουργία και οι οπαδοί της – σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται στην κυριολεξία για οπαδούς, ούτε καν για φιλάθλους – αποκαλούνται συμβιβαστές. Λέγονται έτσι, επειδή προσπαθούν να συμβιβάσουν τη θεωρία του Δαρβίνου με τη Χριστιανική Πίστη. Ασχολούμαι με το θέμα της θεωρίας της εξελίξεως εδώ και πολλά χρόνια. Εν καιρώ θα δημοσιευθούν και ορισμένα κείμενα, τα οποία ετοιμάζω. Αναγκάζομαι όμως να γράψω αυτό το σύντομο σχόλιο, επειδή βλέπω αρκετούς ανθρώπους, είτε αυτοί είναι χριστιανοί είτε όχι, να οδηγούνται στη σύγχυση. 
Όπως έχεις υπ΄ όψιν σου, έχω αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στην επιστημονική έρευνα, γνωρίζω πολλές καταστάσεις εκ των έσω, προχώρησα στην απομυθοποίηση της “σπουδαίας” επιστήμης και έμαθα να αντιμετωπίζω με ιδιαίτερη προσοχή και επιφύλαξη τις εντυπωσιακές ειδήσεις για “νέες, σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις”. Έχοντας συνεργαστεί επί σειρά ετών με πολύ υψηλού επιπέδου ερευνητές στο διεθνή χώρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι και η υγιής αντιμετώπιση της ανθρώπινης επιστήμης.

Εξελικτική Δημιουργία - Η θεωρία του "αγράμματου πιθήκου"

ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΠΡΟΑΔΑΜΙΑΙΟΙ;

   Εσχάτως εμφανίστηκε μία αλλόκοτη θρησκευτική αντίληψη που προσπαθεί να συμβιβάσει το αντιεπιστημονικό, άθεο και υλιστικό Δόγμα της Εξελίξεως των ειδών με την Αγία Γραφή ! Η άποψη αυτή ονομάζεται ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΜΟΣ.

EXELDIM - Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Πρώτος που βοήθησε ουσιαστικά στη διάδοση της θεωρίας του Δαρβίνου κι έγινε, όπως τον ονόμασαν, ο «φρουρός σκύλος του Δαρβίνου» ή το «τσοπανόπουλο του Δαρβίνου», ήταν ο Άγγλος φυσιολόγος και αγνωστικιστής φιλόσοφος Thomas Henry Huxley(Θωμάς Ερρίκος Χάξλεϋ, 1825-1895). Στην αρχή δεν είχε περί πολλού τις εξελικτικές ιδέες. Αργότερα όμως, όταν είδε πως οι ιδέες αυτές βοηθούσαν το υλιστικό «πιστεύω» του και τον αγώνα του εναντίον του κλήρου — τον οποίο πολεμούσε σκληρά — έγινε ο πιο φανατικός οπαδός του Δαρβίνου.

Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ξεσκεπάζει την αίρεση της EXELDIM και αποκαλύπτει την απάτη της Εξελικτικής Δημιουργίας" - *δεύτερο μέρος* -

Ο π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ξεσκεπάζει την αίρεση της EXELDIM και αποκαλύπτει την απάτη της "Εξελικτικής Δημιουργίας" - *πρώτο μέρος* -

Exeldim... *Μια αίρεση εκτός πραγματικότητας*
Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η προσπάθεια να επανέλθει στο προσκήνιο η θεωρία της φυσικής επιλογής, η οποία, σύμφωνα με τη νέο-δαρβινική θεωρία, με τη βοήθεια των μεταλλάξεων και της εκ των διασταυρώσεων προκύπτουσας ποικιλομορφίας, θα προωθούσε κατ’ αρχήν είδη μέσα απ’ τον πληθυσμό καλύτερα προσαρμοσμένα στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Τα είδη αυτά, προσανατολισμένα στη δημιουργία πληθυσμού ανθεκτικού π.χ. στην ξηρασία, ή στο pH του εδάφους και υπό την διαρκή ή διαλείπουσα (εποχιακή) πίεση της φυσικής επιλογής

Εξελικτική Δημιουργία η απάτη της Νέας Εποχής

Μακαριστός Γέρων π. Αθανάσιος Μυτιληναίος αποκαλύπτει την αντίχριστη αίρεση της exeldim ή Εξελικτική ΔημιουργίαΌταν διετυπώθη η θεωρία του Δαρβίνου, ο υλισμός (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ) που μεσουρανούσε τον περασμένο αιώνα, και υλισμός είναι το σύστημα εκείνο το φιλοσοφικό που απορρίπτει την έννοια του Θεού και συνεπώς τη δημιουργία. Δέχεται την ύλη αιωνία,  αυθύπαρκτον και αυτοδημιουργούσα. Η ίδια η φύσις δημιουργεί τον εαυτό της. Αυτό λέγεται υλισμός. Επειδή δε επικρατούσε ο υλισμός τον περασμένο αιώνα, όταν είδε την θεωρία του Δαρβίνου γαντζώθηκε από την θεωρία του Δαρβίνου, γιατί λέτε; Και προχώρησε παραπέρα από τη θεωρία όπως τη διετύπωσε ο Δαρβίνος. 

Έτσι λοιπόν παιδιά, βλέπετε, προκειμένου να υποστηριχθεί η απιστία, προκειμένου να χτυπηθεί το Ευαγγέλιο, να χτυπηθεί η Αγία Γραφή, να χτυπηθεί ο Θεός, οι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν μέσα τους τιμιότητα, δυστυχώς βάζουν υπηρέτρια την επιστήμη στις ποικίλες σκοπιμότητες, για να σερβίρουν το ψεύδος. Ας προσέχουμε λοιπόν τα σερβιριζόμενα ψεύδη για να μπορέσουμε πραγματικά να μάθουμε και να γνωρίσουμε την πραγματικότητα.

Εξελικτική Δημιουργία - Βλάσφημη και αντίχριστη αίρεση !

   Aρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος, 

«Ο άνθρωπος κατάγεται εκ του πιθήκου;»


Παρουσιάζουμε σήμερα ένα πόνημα του μακαριστού Γέροντος της Καλαμάτας Αρχιμανδρίτου Ιωήλ Γιαννακόπουλου με τον τίτλο «Ο άνθρωπος κατάγεται εκ του πιθήκου;». Στην εποχή μας που πολλοί ψευτοεπιστήμονες υπερπροβάλλουν τη θεωρία του Δαρβίνου και πολλοί ψευτοθεολόγοι «δαρβινίζουν» για να φανούν σύγχρονοι, ο λόγος του μακαριστού Γέροντος Ιωήλ είναι σαφής, επιστημονικός και αληθινά πατερικός.

Εξελικτική Δημιουργία - Προσηλυτισμός στα σχολεία !
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 

Εἰσαγωγὴ 

Στὰ μέσα Ὀκτωβρίου τοῦ ἔτους 2009, τὸ ὁποῖο εἶχε ἀνακηρυχτεῖ ὡς ἔτος Δαρβίνου, ὅλα τὰ Λύκεια τῆς χώρας ἔλαβαν μία ἐγκύκλιο–ἀπόφαση ἀπὸ τὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων, ἡ ὁποία ὅριζε ἀλλαγὴ στὴν ἐξεταστέα ὕλη γιὰ τὶς ἑπόμενες Πανελλαδικὲς ἐξετάσεις, μεταξὺ ἄλλων μαθημάτων, καὶ γιὰ τὸ μάθημα τῆς Βιολογίας Γενικῆς Παιδείας τῆς Γ΄Λυκείου.

Η Εξελικτική Δημιουργία *Exeldim* διδάσκει ότι ο Αδάμ είχε γονείς πιθηκανθρώπους, είναι Ορθόδοξη αυτή η διδασκαλία;


Exeldim η αίρεση της Νέας Εποχής

Πολύς θόρυβος γίνεται κάθε λίγο για την καταγωγή μας. "Ορισμένοι θέλουν τους προγόνους τους όχι μέσα στον παράδεισο, άλλα μέσα σ' ένα ζωολογικό κήπο. Και ή υπόθεση της καταγωγής μας δεν σταματάει έως εδώ. Παίρνει άλλες προεκτάσεις. Μας λένε, πως ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο. Και αφού κατάγεται από τον πίθηκο, άρα δημιουργήθηκε τυχαία. Και επομένως Θεός δεν υπάρχει.

Εξελικτική Δημιουργία - Exeldim - Τα εξωφρενικά επιχειρήματα των "επιστημονικών" μύθων περί της καταγωγής του ανθρώπου


Απίστευτο: Έρευνα υποστηρίζει ότι οι γοργόνες ίσως ήταν ο πρόγονος του ανθρώπου!

Το “επόμενο βήμα” στις διανοητικές αντοχές μας κάνουν πάλι οι οπαδοί της θεωρίας (ακόμα) της εξελίξεως εμπλουτίζουν με “νέα” στοιχεία την νεοεποχίτικη δοξασία τους. Ενώ λοιπόν μεγάλοι και σοβαροί επιστήμονες βλέπουν ότι οι ελλείψεις στην πειραματική απόδειξη της μακροεξέλιξης είναι τόσες πολλές ώστε να μην στηρίζουν καμμιά εξελικτική θεώρηση, κάποιοι άλλοι στην προσπάθεια να αποδείξουν τα απίθανα δεν διστάζουν να ανακαλύπτουν νέα “στοιχεία” -παλιότερα τα …κατασκεύαζαν- ακόμα και από την σκοτεινή περιοχή του μύθου.


Εξελικτική Δημιουργία - Exeldim - Μια πλάνη για ημιμαθείς


Πλαστογραφία ΧαίκελΟ Ερνστ Χαίκελ (Ernst Haeckel 1834 – 1919) ήταν διαπρεπής Γερμανός βιολόγος και καθηγητής ανατομίας και ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας του Δαρβίνου περί εξέλιξης των ειδών, αλλά και γενικότερα της υλιστικής θεώρησης του κόσμου.

Exeldim η απάτη της Νέας Εποχής


Σύμφωνα με τη Συνθετική Θεωρία της Εξέλιξης ή Νεοδαρβινισμόπηγή των εξελικτικών αλλαγών είναι οι μεταλλάξεις που μπορεί να συμβούν στο γενετικό υλικό (DNA). Στη συνέχεια, υπό την κατευθυντήρια δράση της φυσικής επιλογής, είναι δυνατόν σιγά σιγά να δημιουργηθεί ένα νέο είδος. Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε κατά πόσο μια τέτοια υπόθεση μπορεί να ευσταθεί.