Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στα χωριά της Τριχωνίδας του Δήμου Αγρινίου.

Σήμερα το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία σκεφτήκαμε με την σύζυγό μου να πάμε μια βόλτα στην εξοχή καθώς ο καιρός ήταν καλός. 
Στην διαδρομή με το αυτοκίνητο ακούγαμε τον σταθμό της Μητροπόλεως και απολαμβάναμε την φύση στα χωριά  που βρίσκαμε στον δρόμο μας. 


Μετά από λίγη ώρα σε κοντινή απόσταση από το Αγρίνιο, μπήκαμε στο χωριό που ονομάζεται "Καινούργιο". 

Καθώς μπαίναμε στο Καινούργιο με χαμηλή ταχύτητα, δεξιά στο δρόμο βλέπουμε κατά ομάδες διάσπαρτους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με τις χαρακτηριστικές τσάντες στους ώμους και στα χέρια, τις φανταχτερές γραβάτες και το μόνιμο πλατύ χαμόγελο στα χείλη   να πλησιάζουν τους κατοίκους του χωριού. 

Πριν λίγο είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες τους χωριού και ο κόσμος είχε βγει στα μαγαζιά και στη πλατεία. Μετά την γαλήνη και την ηρεμία που χαρίζει το Άγιο Πνεύμα στην Θεία Λειτουργία, να βγαίνεις από την Εκκλησία και να αντικρίζεις το χωριό σου γεμάτο Μάρτυρες του Ιεχωβά να έρχονται προς τα πάνω σου για να σε ενημερώσουν για τα λάθη και τα αντιγραφικά δόγματα της Ορθοδοξίας, ε αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο! Λίγο πιο πέρα συνεχίσαμε και να πάλι μπροστά μας άλλη μια ομάδα  Μαρτύρων του Ιεχωβά. Και πιο πέρα να άλλα δυο άτομα, ένα ζευγάρι Μαρτύρων του Ιεχωβά. 

Στο Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου ήταν ανάγκη να έρθουν τόσοι πολλοί; Δεν φαντάζομαι να υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τους Καινουργιώτες να ακούσουν τα δόγματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία. 

Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή τι να ακούσουν και τι να διαβάσουν; Να τους πληροφορήσουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πως η Ορθοδοξία μας είναι η ψεύτικη θρησκεία του Σατανά; 
Να μας πουν ότι ο Χριστός δεν είναι ο Αληθινός Θεός; 
Να μας πουν ότι δεν πρέπει να προσευχόμαστε στον Ιησού Χριστό; 
Να μας πουν ότι ο Τίμιος Σταυρός είναι το παγανιστικό σύμβολο του θεού ήλιου που είναι ο Διάβολος για τους ειδωλολάτρες ηλιολάτρες Ορθόδοξους Χριστιανούς;  

Δεν πιστεύω ότι οι Ορθόδοξοι που μόλις ήρθαν από τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό τους θα ήθελαν να μάθουν όλα αυτά τα δόγματα και τις κατηγορίες προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Όμως, ελευθερία έχουμε και όλοι είναι ελεύθεροι να διαλαλούν την πίστη τους, κανείς δεν τους εμποδίζει να το πράξουν αυτό και είναι δικαίωμά τους. 
Αυτό που δεν μπορέσαμε να δεχτούμε και λυπηθήκαμε όταν το είδαμε, ήταν τα ανήλικα παιδάκια που είχαν μαζί τους στο "'έργο" τους, όπως το αποκαλούν. 

Παιδάκια μικρά ανήλικα και μερικά σχεδόν μωράκια σε αγκαλιές και ένας είχε ένα κοριτσάκι ανεβασμένο πάνω στο σβέρκο του καθώς βάδιζε προς ένα κατάστημα [καφενείο] για να μιλήσει στους θαμώνες για τον Ιεχωβά και για το ότι πρέπει να αλλάξουμε και να ακολουθήσουμε την αληθινή θρησκεία του Ιεχωβά για να μη μας καταστρέψει και για να μη μας σφάξει ο Χριστός στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται σε πολύ λίγο...  

Για αυτά τα παιδάκια λυπηθήκαμε και δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι νόμιμο, αν δηλαδή είναι νόμιμο να έχουν τα ανήλικα παιδιά όταν προσηλυτίζουν στους δρόμους και στα σπίτια μας. 

Κάποτε μου είχε παρουσιάσει την Σκοπιά και το Ξύπνα ένα μικρό κοριτσάκι που το κρατούσε από το χέρι η μητέρα της μια Μάρτυρας του Ιεχωβά. [Σκοπιά και Ξύπνα είναι τα περιοδικά που μας προσφέρουν] Αυτό μόνο θέλαμε να τονίσουμε. Αυτές τις σκέψεις κάναμε με την σύζυγό μου καθώς προσπερνούσαμε το χωριό Καινούργιο και συνεχίζαμε τον δρόμο μας για την εκδρομή στην εξοχή. 

Οποιοσδήποτε θέλει περισσότερες πληροφορίες και έχει κάποιες ερωτήσεις ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί, μπορεί να τηλεφωνήσει στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου [τηλ. 26410-22824] και στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Αγρινίου [τηλ. 26410-55730]. Υπεύθυνος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αγρινίου, π.Κωνσταντίνος Καντάνης. 

Η ενημέρωση πρέπει να προέρχεται  από τις επίσημες πηγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Να μη δεχόμαστε τίποτε έξω από την Ορθόδοξη πίστη μας.

Kosmas-Agrinio