Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Με απαρνήθηκαν οι γονείς μου και τα αδέλφια μου όταν έφυγα από την θρησκεία τους. (Μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία από την Ιταλία)

Συντάκτης: Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης
Τις ημέρες της «αυγουστιάτικης ατέλειωτης Κυριακής», όπως εύστοχα παρατηρούσε ένας συνάδελφος, ήρθε να ταράξει μια προσωπική μαρτυρία, ειλικρινής, πηγαία και εξαιρετικά «δυνατή». Πρόκειται για τον δημοσιογράφο της εφημερίδας La Repubblica Ματέο Πουτσιαρέλι, τριάντα τριών ετών, με καταγωγή από τη Φλωρεντία.

Στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, τις ημέρες αυτές, αποφάσισε να κάνει μια εκ βαθέων εξομολόγηση: να αναφερθεί στην οικογενειακή του ιστορία, στο τι σημαίνει, στην Ιταλία του 2017, να προέρχεσαι από οικογένεια μαρτύρων του Ιεχωβά.

«Σήμερα αισθάνομαι την ανθρώπινη ανάγκη να σπάσω το τείχος, το φράγμα του πόνου και της ντροπής και να διηγηθώ μέρος της ιστορίας μου», τονίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος. Εξηγεί ότι πριν από περίπου δέκα χρόνια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θρησκεία των γονιών του, που είναι μάρτυρες του Ιεχωβά, «διότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού και δεν πίστευε, πλέον, στο θρησκευτικό τους δόγμα».

«Από εκείνη την ημέρα, όπως προβλέπουν οι νόμοι της κοινότητας αυτής -κανόνες εκτός χρόνου, πολιτισμού, λογικής, αλλά και συνταγματικής πραγματικότητας της Ιταλίας- έχασα, ουσιαστικά, τους γονείς μου, τις τρεις αδελφές μου και τον αδελφό μου», συνεχίζει ο Φλωρεντίνος δημοσιογράφος.

Αναφέρεται σε μια πραγματικότητα που ίσως γνωρίζουμε από περιπτώσεις φίλων και γνωστών, αλλά η οποία δεν έχει γίνει αντικείμενο ευρείας, δημόσιας συζήτησης και προβληματισμού.

Από τότε που εγκατέλειψε τη θρησκεία αυτή, οι επαφές με τους συγγενείς του περιορίστηκαν σε ένα με δύο τηλεφωνήματα τον χρόνο (τώρα κόπηκαν και αυτά) και όταν ρωτούσε τα αγαπημένα του πρόσωπα αν μπορούσε να τα επισκεφθεί, εκείνα του απαντούσαν: «Ξέρεις ότι δεν μας χαροποιεί».

«Η διάκριση πονά και ταπεινώνει. Είναι τυφλή και δεν χαρακτηρίζεται από τίποτα το λογικό. Δεν μπορείς να αναρωτηθείς πού έκανες λάθος, αν μπορείς να βελτιωθείς ή να αλλάξεις κάτι. Μπορείς μόνο να την υποστείς», μας λέει ο Ματέο Πουτσιαρέλι.

Και μας θυμίζει, μέσα στην ανέμελη, φαινομενικά, αυγουστιάτικη πραγματικότητα ότι περνούν την ίδια αυτή δοκιμασία και χιλιάδες άλλα άτομα, τα οποία υποφέρουν, πολύ συχνά, χωρίς να μιλούν. «Μην περιορίζεστε στην πρώτη εντύπωση και στα δήθεν γλυκά χαμόγελα όσων σας σταματούν στον δρόμο με ένα περιοδικό στο χέρι», γράφει στο τέλος της μαρτυρίας του ο Ματέο. «Διότι πίσω από μια ανώδυνη μάσκα, κρύβεται η στέρηση της ελευθερίας».


Αναδημοσίευση άρθρου από: 
http://www.efsyn.gr/arthro/martyres-toy-iehova-mia-sygklonistiki-martyria-apo-tin-italia