Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Ο διωγμός με αφορμή το κάστανο δικαίωσε τον π.Κωνσταντίνο Καντάνη.

Το θέμα με το κάστανο αποδείχθηκε πως δυνάμωσε την πίστη μας και την ενορία μας. Με την απόλυτη συμπαράσταση όλων των ενοριτών προς τον εφημέριο και πνευματικό πατέρα μας τον π.Κωνσταντίνο Καντάνη αποδείξαμε στην πράξη ότι η Ορθοδοξία θριαμβεύει εν μέσω διωγμών. 

Ας μη μας παραξενεύει το γεγονός πως σήμερα οι διωγμοί  ξεκινούν από κάποιους κατ' όνομα Χριστιανούς. Ανακατεύονται και αυτοί μαζί με τους κατ' όνομα άθεους για να είναι "μέσα στα πράγματα" μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα αλλάξουν στρατόπεδο σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης. 

Τις τελευταίες μέρες το ιστολόγιό μας και οι σελίδες μας google και face book έχουν γίνει αποδέκτες τεράστιου αριθμού μηνυμάτων συμπαράστασης και αγάπης προς το πρόσωπο του αγαπημένου μας εφημέριου π.Κωνσταντίνου Καντάνη.

Ο λόγος είναι τόσο απλός και τόσο σύνθετος συγχρόνως ώστε να μη γίνεται αντιληπτός από τους πολέμιους της Εκκλησίας μας. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται ένας άνθρωπος να έχει γίνει τόσο αγαπητός και τόσο αποδεκτός από τόσους πολλούς. 

Και βέβαια υπάρχει εξήγηση, δεν είναι τυχαίο αυτό. 
Ο π.Κωνσταντίνος Καντάνης κάνει στην πράξη αυτά που λέει και δεν είναι  δήθεν, ούτε υποκριτής, ούτε διπρόσωπος όπως είναι αυτοί (οι λίγοι) που τον κατηγορούν. 

Η μεγάλη διαφορά τους είναι, πως, ο π.Κωνσταντίνος είναι άνδρας με Α κεφαλαίο, δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία, προχωράει μπροστά και αγωνίζεται χωρίς να σκέφτεται το προσωπικό κόστος, ούτε να λογαριάζει την κούραση ή τους κινδύνους. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του Θεού με πράξεις όχι μόνο με λόγια. Τα λόγια είναι εύκολα, τα λέει ο καθένας πίσω από το λάπτοπ ή τον υπολογιστή του, βυθισμένος στην άνετη πολυθρόνα και πληκτρολογώντας στο πληκτρολόγιο. 

Σύντροφοι, δεν γίνεται έτσι επανάσταση. Σας πήραμε χαμπάρι. 

Ο π.Κωνσταντίνος Καντάνης έχει δώσει "εξετάσεις" όλα αυτά τα χρόνια και έχει κερδίσει το χρυσό βραβείο μέσα στις καρδιές όλων μας. Δεν είναι μόνος του, όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι γύρω από αυτόν, όποιος τολμήσει να τον βλάψει θα έχει να αντιμετωπίσει χιλιάδες λαού, γιατί αυτός ο άνθρωπος παλεύει μαζί μας καθημερινά δεν είναι απόμακρος, βρίσκεται πάντα μπροστά στον αγώνα και μας δείχνει τον δρόμο. Κλαίει μαζί μας, ιδρώνει και ματώνει μαζί μας, πονάει και υποφέρει μαζί μας, και όπως καταλαβαίνετε, αυτό θα κάνουμε και εμείς μαζί του μέχρι το τέλος. 

Όταν στην αρχή της κρίσης πριν επτά (7) χρόνια πεινούσαν οι Αγρινιώτες συμπολίτες μας και τα παιδιά λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα, τότε ποιος από εσάς βρέθηκε να αντιδράσει και να δράσει; ΚΑΝΕΙΣ. 
Μόνο ο π.Κωνσταντίνος ήταν αυτός που έκανε το μεγάλο βήμα και δημιούργησε τα συσσίτια. 
Όπως έγραψα και αλλού, για την λειτουργία των συσσιτίων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ εκτός από τον πιστό λαό του Αγρινίου που δίνει από το υστέρημα για τους φτωχούς αδελφούς του.

Όταν πριν πέντε (5) χρόνια τα παιδιά δεν πήγαιναν φροντιστήριο και αντιμετώπιζαν πρόβλημα έως να μείνουν αμόρφωτα και να σταματήσει η επαγγελματική  τους σταδιοδρομία χωρίς καν ένα πτυχίο, τότε ποιος από όλους εσάς νοιάστηκε και έκανε κάποια ενέργεια για όλα αυτά τα παιδιά; ΚΑΝΕΙΣ. 

Μόνο ο π.Κωνσταντίνος έκανε το μεγάλο βήμα και δημιούργησε ένα Κοινωνικό Φροντιστήριο πρότυπο το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα με την μορφή και τις επιτυχίες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου "Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης". 

Αυτά τα λίγα αναφέρω, γιατί είναι πάρα πολλά αλλά δεν υπάρχει λόγος ούτε και πρέπει να αναφέρω όλα τα έργα που έχει κάνει ο π.Κωνσταντίνος Καντάνης σε πνευματικό και Φιλανθρωπικό επίπεδο. Για περισσότερα ίσως θα πρέπει να μιλήσετε με όλα αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει στις Σχολές και στα Πανεπιστήμια, καθώς και με τις οικογένειές τους που ευγνωμονούν τον π.Κωνσταντίνο γιατί χωρίς αυτόν και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, θα είχε κοπεί στα δύο η σταδιοδρομία τους και θα έπρεπε να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί, ή να μπουν στις λίστες των αλλοεθνών επενδυτών που έχουν κατακλύσει κατά εκατομμύρια την Πατρίδα μας. 

Όλα αυτά δεν μπορείτε να τα αντέξετε και γι' αυτό έχετε λάβει ανά χείρας το "μικροσκόπιο" και ψάχνετε για το παραμικρό λαθάκι, ώστε να αρχίσετε αυτό που γνωρίζετε πολύ καλά να κάνετε, να κατηγορείτε αυτόν που αγωνίζεται και παράγει έργο, δηλαδή αυτό που δεν κάνετε εσείς. 

Γι' αυτούς τους λόγους (αλλά και για άλλους πνευματικούς λόγους που εσείς δεν καταλαβαίνετε) πιστεύω ότι η Εκκλησία και ο π.Κωνσταντίνος μαζί με όλους εμάς τους ενορίτες του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, βγήκαμε πιο δυνατοί από ποτέ και πιο αποφασισμένοι για να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας  ενωμένοι σαν μια γροθιά,  με τον πολύ αγαπητό σε όλους μας τον π.Κωνσταντίνο Καντάνη.

Όποιος θα σκεφτεί να βλάψει τον π.Κωνσταντίνο θα έχει να αντιμετωπίσει χιλιάδες λαού και αυτό δεν είναι απειλή, είναι ενημέρωση.

Αγαπητέ μας  π.Κωνσταντίνε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις προσφέρει με το πνευματικό και το φιλανθρωπικό σου έργο στο Αγρίνιο και στην ενορία μας. 

Για άλλη μια φορά οι πολέμιοι ηττήθηκαν και γελοιοποιήθηκαν στα μάτια όλων μας.  

Πάντα είχες και τώρα ακόμη περισσότερο θα μας έχεις όλους στο πλευρό σου και όσο με την χάρη του Θεού το έργο σου στο Αγρίνιο και στην ενορία μας θα αυξάνει, τόσο περισσότερο θα αποστομώνονται αυτοί οι λίγοι δυστυχείς και ασήμαντοι που τρέφονται από την μνησικακία τους.

Και όπως λέει ο σοφός Ελληνικός λαός : "Πετροβολούν πάντα το δέντρο που είναι γεμάτο καρπούς".

Την ευχή σας.