Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Τό πουκάμισο τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ - Τιμητική Προσκύνηση του Ιερού Κειμηλίου. Δεν είναι Ιερά Εικόνα, δεν είναι Ιερά Λείψανα, όμως τιμητικά το προσκυνούν οι ευλαβείς πιστοί.

Σε ελεύθερη δημόσια ειδησεογραφική ιστοσελίδα ενημέρωσης του κοινού στο διαδίκτυο την οποία μπορεί να διαβάσουν όλοι οι πολίτες, ένας κύριος ενημέρωσε  τους διαδικτυακούς αναγνώστες για ένα περιστατικό που ο ίδιος έχει ζήσει στο παρελθόν. Θεωρήσαμε σκόπιμο να ψάξουμε για το εν λόγω Ιερό Κειμήλιο και να σας το παρουσιάσουμε για να το δείτε όσοι δεν το γνωρίζατε. Προσωπικά εγώ δεν το γνώριζα και το πληροφορήθηκα μόλις πριν από λίγο μέσω του διαδικτύου. Δεν κάνουμε κανέναν περαιτέρω σχολιασμό παρά μόνο την προβολή των φωτογραφιών αυτών με τις οποίες είναι γεμάτο το διαδίκτυο. 
Τα συμπεράσματα ανήκουν στον καθένα προσωπικά και είναι μόνο για τον εαυτό του. Ζούμε σε δημοκρατική χώρα και έχουμε την ελευθερία της δημόσιας διακίνησης των ειδήσεων εφόσον αυτές είναι τεκμηριωμένες με τις ανάλογες και απαιτούμενες αποδείξεις.

Αυτό είναι το σχόλιο:
Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε πως υπάρχουν και φωτογραφίες από το Ιερό Κειμήλιο με το πουκάμισο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Σύμφωνα με την μαρτυρία στο παραπάνω σχόλιο, το Ιερό Κειμήλιο, δηλαδή το πουκάμισο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, φυλάσσεται και το προσκυνούν οι πιστοί. Πολύ σωστά και έτσι πρέπει να γίνεται. Και εγώ ο γράφων θα ήθελα πολύ με την πρώτη ευκαιρία να προσκυνήσω με μεγάλη ευλάβεια το Ιερό Κειμήλιο, το πουκάμισο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που όχι μόνο ευλαβούμαι βαθύτατα και αγαπώ πολύ, αλλά και του οποίου το όνομα φέρω διότι ονομάζομαι Κοσμάς προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Μεγάλη μου τιμή, καμάρι και ευλογία έχω που φέρω το όνομα του Αγίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.ΚΟΣΜΑ τον οποίον σέβομαι και αγαπώ επίσης πάρα πολύ.

Το πουκάμισο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, βλέπε φωτογραφία κατωτέρω:
Το πουκάμισο του Αγίου Ιερομάρτυρα, Εθνομάρτυρα και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού φυλάσσεται στον ομώνυμο ναό του εν Πρεβέζη.
 Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιος Κοσμά ο Αιτωλός ίδρυσε περίπου 200 σχολεία μέσα σε 16 χρόνια. Στις Διδαχές του παρότρυνε τους γονείς να σπουδάζουν τα παιδιά τους Ελληνικά, τα οποία είναι η “γλώσσα της Εκκλησίας“.
“Να σπουδάζετε και εσείς, αδελφοί μου, να μανθάνετε γράμματα όσον ημπορείτε. Και αν δεν εμάθετε οι πατέρες, να σπουδάζετε τα παιδιά σας, να μανθάνουν τα ελληνικά, διότι και η Εκκλησία μας είναι εις την ελληνικήν. Και αν δεν σπουδάσεις τα ελληνικά, αδελφέ μου, δεν ημπορείς να καταλάβης εκείνα οπού ομολογεί η Εκκλησία μας“.


ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ

1 - Κύριος Ἰησοῦς Χριστός-Ὑπεραγία Θεοτόκος
http://www.hristospanagia.gr/?p=23319#more-23319

2 - Η Λειψανοθήκη
https://leipsanothiki.blogspot.gr/2014/02/257.html

3 - ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ
Σύλλογος Ενοριτών Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων
https://agathan.wordpress.com/

4 - ΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ( CHURCH HYMNS )
http://neofaneisagioi.blogspot.gr/