Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Προσκύνηση της Αλυσίδας του Αγίου Πέτρου, 16 Ιανουαρίου. - Σόλα από ένα σανδάλι του Αποστόλου Ανδρέα και μέρος της γενειάδας του Αποστόλου Πέτρου. Το είδαμε στο : Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Αλυκού Κρωπίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θέσπισε, κατά τους πρωτοβυζαντινούς χρόνους, την εορτή "προσκυνήσεως της τιμίας αλύσεως του αγίου και πανευφήμου αποστόλου Πέτρου" και όρισε να τελείται αυτή στις 16 Ιανουαρίου. Η εορτή βασίζεται στις Πράξεις των Αποστόλων (ιβ΄ 1-19). Σύμφωνα με την παράδοση, η αλυσίδα αυτή, με την οποία ήταν δεμένος ο Aπόστολος Πέτρος, είχε λάβει από το πανίερο σώμα του αγιαστική και ιαματική χάρη, η οποία μεταδιδόταν στους Χριστιανούς που την προσκυνούσαν με πίστη.


Προσκύνηση της Αλυσίδας του Αγίου Πέτρου, 16 Ιανουαρίου. - Σόλα από ένα σανδάλι του Αποστόλου Ανδρέα  και μέρος της γενειάδας του Αποστόλου Πέτρου. Το είδαμε στο : Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Αλυκού Κρωπίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΑυτή την ημέρα προσκυνούμε την αλυσίδα του φυλακισμένου Αποστόλου Πέτρου που έπεσε από πάνω του με την εμφάνιση Αγγέλου. Η αλυσίδα αυτή είχε θαυτουρική χάρη και φυλάχθηκε από ευσεβείς βασιλείς στην Κωνσταντινούπολη στο Ναό του Αποστόλου Πέτρου. 

Απολυτίκιον

Ήχος δ’.
Την Ρώμην μη λιπών, προς ημάς επεδήμησας, δι᾽ ων εφόρεσας τιμίων Αλύσεων, των Αποστόλων Πρωτόθρονε· ας εν πίστει προσκυνούντες δεόμεθα· ταίς προς Θεόν πρεσβείαις σου, δώρησαι ημίν το μέγα έλεος.


V I D E O

 Φορητό αλτάριο λειψανοθήκη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. 
Περιέχει τη σόλα από ένα σανδάλι του Αποστόλου Ανδρέα 
(αλλά και μέρος της γενειάδας του Αποστόλου Πέτρου).
Πηγή : Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Αλυκού Κρωπίας.
http://agiamarinaalykou.blogspot.gr/2016/11/
2 - https://leipsanothiki.blogspot.gr/2013/10/167.html
Δυο κρίκοι από την Αλυσίδα του Αγίου Πέτρου.
Πηγή : Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρίνας Αλυκού Κρωπίας.
http://agiamarinaalykou.blogspot.gr/2016/11/
2 - https://leipsanothiki.blogspot.gr/2013/10/167.html