Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Τα δυο νέα βιβλία του π. Ιωάννου Κωστώφ κυκλοφόρησαν!!! Τρέξτε να προλάβετε να πάρετε το προσωπικό σας αντίτυπο !!! Επιχειρήματα κατά της Exeldim στα νέα επιστημονικά δεδομένα για όσους πιστεύουν ακόμη στην αντιχριστιανική βλάσφημη αίρεση της Εξελικτικής ΔημιουργίαςΤοῦ Ἀρχίμ. Ἰωάννου Κωστωφ, Φυσικού ΒΙΒΛΟΣ & ΕΞΕΛΙΞΗ τηλ. ἐπικοινωνίας & παραγγελιών 2108220542 
Πηγή: 
http://www.truthtarget.gr TRUTH TARGET ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΩΦ

ΒΙΒΛΟΣ & ΕΞΕΛΙΞΗ – ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΩΦ, ΦΥΣΙΚΟΥ


tumblr_mkylrvKeJR1r787hmo1_500
Πρόλογος ἀπό τό νέο αντιεξελικτικό βιβλίο
τοῦ Ἀρχίμ. Ἰωάννου Κωστωφ, Φυσικού
ΒΙΒΛΟΣ & ΕΞΕΛΙΞΗ
τηλ. ἐπικοινωνίας & παραγγελιών 2108220542
Πηγή:
TRUTH TARGET
ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΩΦ
«Δός μαρτύριον τοῖς ἐν ἀρχῇ κτίσμασί σου καί ἔγειρον προφητείας τάς ἐπ᾿ ὀνόματί σου»(ΣΣειρ 36, 14): «Δῶσε τή μαρτυρία Σου γιά τά ἐν ἀρχῇ κτίσματά Σου καί ἀνόρθωσε τίς ἐξ ὀνόματός Σου προφητεῖες». Ὁ Σειραχίδης προφητεύει τήν ἀνασκολόπισι τῆς Βίβλου ἀπό τούς φιλοεξελικτικούς σ᾽ ὅ,τι ἀφορᾶ τή διδασκαλία τοῦ Θεοῦ διά τοῦ Μωυσέως γιά τή δημιουργία.

Αγία Γραφή! Ακούστε το βιβλίο που αλλάζει ζωές (Video)

Αγία Γραφή! Ακούστε το βιβλίο που αλλάζει ζωές (Video)
ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ - ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορία που ανήκει: Προφητικά βιβλία
Θέμα/Περιεχόμενο: Τι θα συμβεί στο μέλλον, ο τελικός θρίαμβος του Χριστού

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΤΩ ΤΗ ΒΙΒΛΟ – ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΩΦ

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΤΩ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟ

τηλ. ἐπικοινωνίας & παραγγελιών 2108220542
Πηγή:
http://www.truthtarget.gr
TRUTH TARGET

ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΩΦ

Πρόλογος
Ἡ σειρά πού ἐγκαινιάζεται μέ τό βιβλίο αὐτό εἶναι μιά καυτή πατάτα.

ΒΙΒΛΟΣ & ΕΞΕΛΙΞΗ – ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΩΦ


ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ

τηλ. επικοινωνίας & παραγγελιών 2108220542
Πηγή:
TRUTH TARGET

ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΩΦ

Πρόλογος
«Δός μαρτύριον τοῖς ἐν ἀρχῇ κτίσμασί σου καί ἔγειρον προφητείας τάς ἐπ᾿ ὀνόματί σου»(ΣΣειρ 36, 14):

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η μετάφραση Κειμένων της Βίβλου αποτελεί έργο εκκλησιαστικό που εμπνέεται από Άγιο Πνεύμα

Τιμητική εκδήλωση για τους Μεταφραστές της Καινής Διαθήκης από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία
Ξεκίνησε τις εργασίες του το Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Η Μετάφραση της Βίβλου στην Εκκλησία και στην Εκπαίδευση» που διοργανώνει η Ελληνική Βιβλική Εταιρία την Παρασκευή και το Σάββατο 12 και 13/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
             Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τους Μεταφραστές της Καινής Διαθήκης, καθηγητές κ.κ. Γ. Γαλίτη, Ι. Καραβιδόπουλο, Ι. Γαλάνη, Π. Βασιλειάδη.
            Στην αρχή της εκδηλώσεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος ανέγνωσε Μήνυμα της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στο οποίο επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η Πατριαρχική και Συνοδική έγκριση της εκδοθείσης από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία μεταφράσεως και εκφράζονται οι ευχές του Παναγιωτάτου για την επιτυχία του Συνεδρίου, ώστε να «ἀποφέρη πλούσιον ἄμητον πρὸς πνευματικὴν ὠφέλειάν του λαοῦ τοῦ Θεοῦ, ἴδια δὲ τῆς μαθητιώσης νεολαίας", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
            Τους τιμωμένους προσφώνησε καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι η Ελληνική Βιβλική Εταιρία με την τιμητική αυτή εκδήλωση, επαινεί «τους καρπούς μιας πολύχρονης, ιδιαίτερα επίπονης, και υψηλού ακαδημαϊκού και επιστημονικού επιπέδου δουλειάς, με την έκδοση μιας μετάφρασης η οποία έμελλε να αφήσει ανεξίτηλη της σφραγίδα της στα νεώτερα εκκλησιαστικά και θεολογικά χρονικά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
            Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που υπήρχαν στην προσπάθεια της μεταφράσεως των Βιβλικών Κειμένων, σημείωσε τον Ιεραποστολικό χαρακτήρα του έργου των Καθηγητών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και οι κάποτε άστοχες ενέργειες των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιρειών και η συσχέτιση των μεταφράσεων με προσηλυτιστικές ενέργειες, οδήγησαν στη διάρκεια των προηγούμενων αιώνων σε μια διστακτική, επιφυλακτική ή και κάποτε ριζικά αρνητική στάση έναντι κάθε απόπειρας απόδοσης του ευαγγελικού λόγου σε νεώτερο γλωσσικό ιδίωμα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν έπαψαν να υπάρχουν και εκείνοι, όπως οι τιμώμενοι Καθηγητές, που με ένα βαθύ εκκλησιαστικό φρόνημα και απαράμιλλη ακαδημαϊκή υπευθυνότητα και επιστημονικό θάρρος δεν δίστασαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της μετάφρασης της Βίβλου, οι οποίες ίσως στην αρχή να αντιμετωπίστηκαν με ορισμένη καχυποψία, εντέλει όμως δικαιώθηκαν. Με το μεταφραστικό τους έργο οι τιμώμενοι σήμερα καθηγητές διακόνησαν ολόψυχα το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας και την ανάγκη ο λόγος του Θεού, όπως έχει καταγραφεί στα Ευαγγέλια και ολάκερη τη Βίβλο, να σαρκωθεί εκ νέου στην εκάστοτε νέα ιστορική πραγματικότητα, προκειμένου να θρέψει τον άνθρωπο, ικανώνοντας τον να αντιμετωπίσει τις βαθιές υπαρξιακές προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου».
            Ο Σεβασμιώτατος επίσης επεσήμανε ότι το έργο της μετάφρασης της Βίβλου πρέπει να λαμβάνει χώρα εντός της Εκκλησίας και να μην επιβάλλεται έξωθεν από άλλους παράγοντες. «...το έργο της μετάφρασης της Βίβλου σε νεώτερο γλωσσικό ιδίωμα οφείλει να εκκινεί εξάπαντος από την Εκκλησία και να σκοπεύει στη διακονία του λαού του Θεού, στο βαθμό που αποτελεί κοινό τόπο ότι η Αγία Γραφή, ως ο λόγος του Θεού, καθορίζει με τρόπο μοναδικό κάθε πτυχή της εκκλησιαστικής ζωής (θεολογία, δόγματα, λειτουργική, ασκητική ζωή κ.λπ.),αποτελώντας πάντοτε το κριτήριο ανάδειξης της αλήθειας και της πιστότητας του λαού του Θεού στο αποστολικό κήρυγμα. Η μετάφραση αποτελεί ένα έργο που λαμβάνει χώρα εντός της Εκκλησίας, όπως άλλωστε και κάθε θεολογική δραστηριότητα, ένα έργο εκκλησιαστικό που εμπνέεται και καθοδηγείται από την παρουσία του αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία, την ιστορία και τον κόσμο ολάκερο. ...Η μετάφραση και η μεταγλώττιση της Βίβλου σε νεώτερο γλωσσικό ιδίωμα αποτελεί βασικό επακόλουθο της ταυτότητας και της θεολογίας της Εκκλησίας μας, όπως με συντομία και σε καμιά περίπτωση δεν επιβάλλεται έξωθεν από πολιτισμικούς ή άλλους παράγοντες, που τυχόν επιδιώκουν να νοθεύσουν ή αλλοιώσουν το πνεύμα του Ευαγγελίου».
            Στους κ. κ. καθηγητές δόθηκαν τιμητικές πλακέτες, ενώ ο κ. Γεώργιος Γαλίτης αντιφώνησε εκ μέρους όλων των τιμωμένων προσώπων.
            Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κ. Χρήστου Καρακόλη, με θέμα: «Επιστημονικές Εκδόσεις των Η.Β.Ε. και Μετάφραση».
       Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν και αύριο στον ίδιο χώρο. Σε αυτές θα ομιλήσουν ο Phil Towner, με θέμα: «Nida Institut and Hellenic Bible Society», ο π. Βασίλειος Petra, με θέμα: «Η Vulgata στην Καθολική Εκκλησία», ο κ. Ιωάννης Τσεβάς, με θέμα: «Η προσφορά της Ε.Β.Ε. στις Ευαγγελικές Εκκλησίες στην Ελλάδα», η κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, με θέμα:« Σύγχρονες Ερμηνευτικές Μέθοδοι και Μετάφραση της Βίβλου», ο π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, με θέμα: «Η Βίβλος στη λειτουργική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας», ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, με θέμα: «Η μετάφραση της Βίβλου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
            Επίσης θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Το μέλλον του μεταφραστικού έργου και η συνεργασία της Ε.Β.Ε. με τις Εκκλησίες» με τη συμμετοχή του Αιδεσ. Παναγιώτου Κανταρτζή, του Σεβασμ. Ιωάννου Σπιτέρη και του Πρωτοπρεσβ. Αδαμαντίου Αυγουστίδη.
Την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζουν ο κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο κ. Χρήστος Καρακόλης και η κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη.

Τα θαυμάσια του Θεού

Τα θαυμάσια του Θεού
Για παραγγελίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2755 041260 (Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Λουκούς - Άστρος Κυνουρίας)

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΡΟ-ΑΔΑΜΙΑΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ - «ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ»


Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΡΟ-ΑΔΑΜΙΑΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ 
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της μία νέα αιρετική δοξασία που λέγεται ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
Η αίρεση αυτή, όπως οι περισσότερες αιρέσεις που έχουν εισπηδήσει στην πατρίδα μας, προήλθε από το εξωτερικό. Στο εξωτερικό αυτή η αίρεση έχει διάφορα ονόματα όπως ΘΕΪΣΤΙΚΉ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΣΥΜΒΑΤΙΣΜΟΣ και άλλα.
Η δοξασία αυτή πρεσβεύει την αντιβιβλική και αντιπατερική θέση ότι δήθεν ο Αδάμ προήλθε από τα ζώα μέσω κατευθυνόμενης από τον Θεό εξελίξεως !!! Δηλαδή η δοξασία αυτή προσπαθεί να συμβιβάσει την Δημιουργία με την υλιστική και άθεη θρησκεία της Εξέλιξης. Έτσι γεννήθηκε το έκτρωμα – δοξασία της Εξελικτικής Δημιουργίας!     
      
  Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ :

 Η Γραφή  λέγει ότι ο Αδάμ είναι Πρωτόπλαστος :
 «Ειμί μεν καγώ θνητός άνθρωπος ίσος άπασι και γηγενούς απόγονος ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥ» Σοφία Σολομώντος 7:1
« Αδάμ γαρ πρώτος επλάσθη, είτα Εύα»  Α Τιμόθεο 2:1
« σὺ ἐποίησας ᾿Αδὰμ καὶ ἔδωκας αὐτῷ βοηθὸν Εὔαν στήριγμα τὴν γυναῖκα αὐτοῦ• ἐκ τούτων ἐγεννήθη τὸ ἀνθρώπων σπέρμα» Τωβίτ 8:6
Ενώ η Αγία Γραφή λέγει ότι από τον Αδάμ και την Εύα προήλθε το ανθρώπινο σπέρμα,οι αιρετικοί λέγουν ότι υπήρχαν άνθρωποι προ- αδαμιαίοι !!!
Αν αυτό ήταν αλήθεια δεν θα υπήρχε το εδάφιο Τωβίτ 8:6 και τα όμοια προς αυτό.

ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ :

Ο  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει ότι ο Αδάμ πρό του εμφυσήματος του Δημιουργού ήταν ένα νεκρό χωμάτινο άγαλμα:
«Ἐννόησον γάρ μοι τὴν τάξιν τῆς διαπλάσεως͵ καὶ λογίζου πρὸ τοῦ ἐμφυσήματος τοῦ Δεσπότου͵ ὅπερ αὐτῷ γέγονεν εἰς πνοὴν ζωῆς͵ καὶ ἐγένετο εἰς ψυχὴν ζῶσαν͵ τί ἦν ὁ πλασθείς. Ἁπλῶς εἰκὼν ἄψυχος͵ καὶ ἀνενέργητος͵ καὶ εἰς οὐδὲν χρήσιμος͵ ὥστε τὸ πᾶν καὶ τὸ εἰς τοσαύτην αὐτὸν τιμὴν ἀγαγὸν͵ ἐκεῖνό ἐστι τὸ παρὰ τοῦ Θεοῦ γεγονὸς εἰς αὐτὸν ἐμφύσημα».
Οι αιρετικοί όμως επιμένουν ότι ο Αδάμ είχε γονείς προαδαμιαίους ανθρώπους που εξελίχθηκαν από πιθήκους ! Αυτή η διδασκαλία αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελληνικής εκδόσεως της αίρεσης της Εξελικτικής Δημιουργίας.
Επίσης ο Ιερός Χρυσόστομος λέγει : «Ποῖος γάρ, εἰπέ μοι, γάμος ἀπέτεκε Ἀδάμ;»
Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει ότι η Εύα δεν εγεννήθη όπως ο Σηθ ούτε είναι αγέννητη όπως ο Αδάμ, ο Αδάμ δηλαδή είναι αγέννητος : «Ἡ γὰρ Εὔα οὔτε ἐγεννήθη, ὡς ἐγεννήθη ὁ Σὴθ, οὔτε ἀγέννητος ἦν, ὥσπερ ὁ Ἀδάμ· ἀλλ' ἐπορεύθη ἐκ τῆς πλευρᾶς τοῦ Ἀδάμ.
Ο Μέγας Βασίλειος λέγει : «τοῦ Ἀδὰμ μὴ γεννηθέντος ἀλλὰ πλασθέντος»
Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης λέγει : «ὁ Ἀδὰμ κατὰ τὴν φυσικὴν τῶν ἀνθρώπων γέννησιν οὐκ ἐγεννήθη»

Ο ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Κρίναμε σκόπιμο επειδή οι θιασώτες της Εξελικτικής Δημιουργίας έχουν εξαπολύσει φοβερή προπαγάνδα επί του θέματος των λεγόμενων προ-Αδαμιαίων ανθρώπων και επειδή οι προπαγανδιστές αυτοί υβρίζουν τους  χριστιανούς που δεν δέχονται την αντίχριστη και αντιεπιστημονική θέση τους, να ερωτήσουμε τηλεφωνικώς τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό και να του ζητήσουμε την δική του γνώμη για την διδασκαλία της δήθεν ύπαρξης προ-Αδαμιαίων ανθρώπων.

Ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός καταδίκασε σαφώς τις αντιχριστιανικές αυτές δοξασίες. Είπε συγκεκριμένα :

« Προαδαμιαίοι ; Όχι, όλα αυτά είναι βλακείες…. Ε τότε τις χριστιανός είναι αυτός που θα δεχτεί κάτι τέτοιο ; »

« Ότι λέει η Παλαιά Διαθήκη είναι αυτό που δέχεται ο Χριστιανισμός »


ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ
               
                

Τι είναι Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και ποια βιβλία περιέχει;

Όταν λέμε «Αγία Γραφή», εννοούμε το σύνολο των βιβλίων, τα οποία όπως αναφέραμε και πιο πάνω, γράφτηκαν από ευσεβείς άνδρες υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, γι’ αυτό δε λέγονται και είναι θεόπνευστα.

Πᾶσα ἡ δικαιοσύνη ἡμῶν εἶναι ὡς ῥυπαρὸν ἱμάτιον

Πάντες τωόντι ἐγείναμεν ὡς ἀκάθαρτον πρᾶγμα, καὶ πᾶσα ἡ δικαιοσύνη ἡμῶν εἶναι ὡς ῥυπαρὸν ἱμάτιον· διὰ τοῦτο ἐπέσαμεν πάντες ὡς τὸ φύλλον, καὶ αἱ ἀνομίαι ἡμῶν ἀφήρπασαν ἡμᾶς ὡς ὁ ἄνεμος. 


Ησαΐας 64:6

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΠΙΔΑ

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ   Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΠΙΔΑ

«Ας ευφραίνωνται δε πάντες οι ελπίζοντες επί σέ· ας χαίρωσι διαπαντός, διότι συ περισκεπάζεις αυτούς· ας καυχώνται ομοίως επί σε οι αγαπώντες το όνομά σου».

Ἐπικατάρατος ὁ ἄνθρωπος, ὅστις ἐλπίζει ἐπὶ ἄνθρωπον

Οὕτω λέγει Κύριος· Ἐπικατάρατος ὁ ἄνθρωπος, ὅστις ἐλπίζει ἐπὶ ἄνθρωπον
καὶ κάμνει σάρκα βραχίονα αὑτοῦ καὶ τοῦ ὁποίου ἡ καρδία ἀπομακρύνεται ἀπὸ τοῦ Κυρίου. Ιερεμίας 17:5

ἐπικατάρατος ὁ ἄνθρωπος ὃς τὴν ἐλπίδα ἔχει ἐπ' ἄνθρωπον καὶ στηρίσει σάρκα βραχίονος αὐτοῦ ἐπ' αὐτόν καὶ ἀπὸ κυρίου ἀποστῇ ἡ καρδία αὐτοῦ Ιερεμίας 17:5


Έτσι λέει ο Κύριος: Επικατάρατος ο άνθρωπος, που ελπίζει σε άνθρωπο, και κάνει [τη] σάρκα βραχίονά του, και του οποίου η καρδιά απομακρύνεται από τον Κύριο. Ιερεμίας 17:5

Πάροικος είμαι εγώ εν τη γή

Άνοιξον τους οφθαλμούς μου, και θέλω βλέπει τα θαυμάσια τα εκ του νόμου σου. 

Πάροικος είμαι εγώ εν τη γή· μη κρύψης απ' εμού τα προστάγματά σου. Η ψυχή μου λιποθυμεί εκ του πόθου τον οποίον έχω εις τας κρίσεις σου πάντοτε. Συ επετίμησας τους επικαταράτους υπερηφάνους, τους εκκλίνοντας από των προσταγμάτων σου. Σήκωσον απ' εμού το όνειδος και την καταφρόνησιν· διότι εφύλαξα τα μαρτύριά σου. 


Άρχοντες τωόντι εκάθισαν και ελάλουν εναντίον μου· αλλ' ο δούλος σου εμελέτα εις τα διατάγματά σου. Τα μαρτυριά σου βεβαίως είναι η τρυφή μου και οι σύμβουλοί μου.


Η ψυχή μου εκολλήθη εις το χώμα· ζωοποίησόν με κατά τον λόγον σου. Εφανέρωσα τας οδούς μου, και μου εισήκουσας· δίδαξόν με τα διατάγματά σου. Κάμε με να εννοώ την οδόν των εντολών σου, και θέλω μελετά εις τα θαυμάσιά σου. 


Η ψυχή μου τήκεται υπό θλίψεως· στερέωσόν με κατά τον λόγον σου. Απομάκρυνον απ' εμού την οδόν του ψεύδους, και χάρισόν μοι τον νόμον σου. Ψαλμοί 119:18-29

Η κρίση με κριτήριο την συνείδηση

Δεν υπάρχει, βέβαια, προσωποληψία από μέρους τού Θεού· επειδή, όσοι αμάρτησαν χωρίς τον νόμο, θα απολεσθούν και χωρίς τον νόμο· και όσοι αμάρτησαν κάτω από τον νόμο, θα κριθούν με τον νόμο, (επειδή, δεν είναι δίκαιοι μπροστά στον Θεό οι ακροατές τού νόμου, αλλά οι εκτελεστές τού νόμου θα δικαιωθούν. Επειδή, όταν οι εθνικοί, που δεν έχουν νόμο, κάνουν από τη φύση τους εκείνα που ανήκουν στον νόμο, αυτοί, ενώ δεν έχουν νόμο, οι ίδιοι είναι νόμος στον εαυτό τους· οι οποίοι δείχνουν το έργο τού νόμου να είναι γραμμένο μέσα στις καρδιές τους, έχοντας τη συνείδησή τους να συμμαρτυρεί, και τους λογισμούς να κατηγορούν ή και να απολογούνται αναμεταξύ τους)· κατά την ημέρα, όταν ο Θεός θα κρίνει τα κρυφά των ανθρώπων διαμέσου τού Ιησού Χριστού, σύμφωνα με το Ευαγγέλιό μου. 


Ρωμαίους 2:11-16

Ἰωάννου Κωστώφ, Συμβολή στήν Τελετή Λήξεως τῆς Θεωρίας τῆς Ἐξελίξεως, Ἀθήνα 1988, σελ. 194

Η ¨Εξελικτική Δημιουργία Exeldim" είναι μια αίρεση της Νέας Εποχής του Αντίχριστου που έχει ως στόχο να κλονίσει την Χριστιανική πίστη.

«Δέν μπορεῖ ποτέ νά ἀποδειχθῆ ὅτι ἔλαβε χώρα ἡ ἐξέλιξη διότι ἀναγκαία προϋπόθεση τῆς ἀποδείξεως εἶναι ἡ ὕπαρξη ἐκείνου ο ὁποῖος ἀποδεικνύει. Ἐφόσον, ὅμως, σύμφωνα μέ τίς ἐξελικτικές ἀντιλήψεις ο ἄνθρωπος (ο ὁποῖος θά ἔπρεπε νά ἀποδείξη το ζητούμενο) εἶναι ὁ τελευταῖος κρίκος τῆς βιοσφαιρικῆς ἁλυσίδος, αὐτό σημαίνει ὅτι δέν ἦταν παρών στα προηγούμενα στάδια καί συνεπῶς οὔτε τα παρατήρησε οὔτε τα κατέγραψε. Και, βέβαια, τώρα πλέον δέν μπορεῖ να το κάνη αὐτό, διότι ἀνήκουν στό παρελθόν. Το να μποροῦσε να το κάνη — ὑποθετικά μιλοῦμε — ἰσοδυναμεῖ με το να παρακολουθοῦσε τήν ἀρχή του (σ᾽ ὁποιοδήποτε στάδιο της). Για να γίνει, ὅμως, αὐτό, θά ἔπρεπε νά εἶναι προγενέστερος ἀπ᾽ αὐτήν (!), πρᾶγμα ἀπαράδεκτο λογικά»(Ἰωάννου Κωστώφ, Συμβολή στήν Τελετή Λήξεως τῆς Θεωρίας τῆς Ἐξελίξεως, Ἀθήνα 1988, 194).

Πηγή: Κωστώφ Ἰωάννου, Φυσικοῦ

TRUTH TARGET