Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Διανομή αντιτύπων Καινής Διαθήκης στα Γυμνάσια της Ζακύνθου


Αυτές τις ημέρες, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ επισκέπτεται τα Γυμνάσια του νησιού, προκειμένου να διανείμει αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, οι οποίοι -βάσει του σχολικού προγράμματος- την διδάσκονται. 

Αυτή η καλή συνήθεια έλκει την καταγωγή της από τα πρώτα χρόνια τής αρχιερατείας στο νησί μας του νυν Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος την εισήγαγε και ήδη έχει καταστεί θεσμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι δι' αυτής της καλής ευκαιρίας, στο διάβα μιας εικοσαετίας έχουν μπει στα ζακυνθινά σπιτικά περισσότερα των 10.000 αντιτύπων του ιερού βιβλίου των Χριστιανών!!!

Σήμερα το πρωί ο Σεβ. κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια (Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μ. Ζ.) βρέθηκε στο Γυμνάσιο Βανάτου, συζήτησε με τονΔιευθυντή του Σχολείου κ. Παύλο Σπίνο και με τον Υποδιευθυντή κ. Θεοχάρη Ευαγγελόπουλο,στην δε διανομή της Καινής Διαθήκης αναφέρθηκε στην αξία της κατοχής και κυρίως της μελέτης του Βιβλίου αυτού από τους πιστούς, εντός του οποίου είναι αποτυπωμένος ο Αποκεκαλυμμένος Λόγος του Θεού!

Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας