Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ► «Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ 

Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Το παρόν δημοσιεύεται έπειτα από άδεια της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επειδή στο διαδίκτυο διαδίδεται από ορισμένους κύκλους η πλανεμένη άποψη ότι ο Αδάμ ο πρωτόπλαστος είχε γονείς προ-Αδαμιαίους ανθρώπους και ότι είναι καρπός σεξουαλικής συνάφειας προ-Αδαμιαίων γονέων εξελιγμένων από τον πίθηκο, κρίναμε σκόπιμο να ερωτήσουμε τηλεφωνικώς την συνοδική επιτροπή επί του θέματος.

Είχαμε λοιπόν διπλή τηλεφωνική επικοινωνία με την Συνοδική επιτροπή επί των Αιρέσεων και συγκεκριμένα με τους Αρχιμ. κ. Μελέτιο Στάθη και Πρωτοπρ. κ. Βασίλειο Γεωργόπουλο στους οποίους μας παρέπεμψε η κυρία Παναγιώτα Καραμπίνη-Ψαριανού που απαντά στον αριθμό τηλεφώνου 210.72.72.240.

Οι συνομιλητές μας ενημερώθηκαν για τις διαδιδόμενες ψευδοδιδασκαλίες και τις ιστοσελίδες που τις διαδίδουν και μάλιστα για τον εν Ελλάδι κύριο διαφημιστή τέτοιων κακοδοξιών κύριο Νικόλαο Μαυρομάγουλο και της ομάδος που αυτός έχει δημιουργήσει.


Η καταδίκη εκ μέρους της Συνοδικής επιτροπής επί των Αιρέσεων ήταν σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.


Συγκεκριμένα :

- Αμφισβητήθηκε ξεκάθαρα η δήθεν επιστημονικότητα της θεωρίας της Εξελίξεως του ανθρώπου από τα κτήνη.

- Χαρακτηρίστηκε ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ η άποψη ότι ο Αδάμ είχε γονείς προ-Αδαμιαίους ανθρώπους και ότι είναι καρπός σεξουαλικής επαφής.

-
Ξεκαθαρίστηκε ότι ο κύριος Μαυρομάγουλος κάνει λάθος που διαδίδει αυτές τις απόψεις οι οποίες είναι αντορθόδοξες και βρίσκουν την Εκκλησία κάθετα αντίθετη.

-
Ξεκαθαρίστηκε ότι ο κύριος Μαυρομάγουλος δεν έχει την κάλυψη της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων για τις προσωπικές του απόψεις οι οποίες αντιβαίνουν στην Εκκλησιαστική διδασκαλία.

-
Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι η Αγία Γραφή δεν έχει λάθη όπως διδάσκει ο κύριος Μαυρομάγουλος Νικόλαος στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ και την ιστοσελίδα περί ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

- Ξεκαθαρίστηκε ότι η ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας) είναι μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και δεν εκφράζει την επίσημη θέση της Εκκλησίας ούτε έχει την κάλυψη της Συνοδικής επιτροπής επί των αιρέσεων.

- Ξεκαθαρίστηκε ότι η Συνοδική επιτροπή επί των αιρέσεων τιμά την επιστροφή στην Εκκλησία του πρώην ψευδομάρτυρα του Ιεχωβά κυρίου Μαυρομάγουλου Νικόλαου αλλά δεν υιοθετεί τις εξελικτικές του αντορθόδοξες απόψεις.

- Μάλιστα η επιτροπή υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να διαφημίζονται αυτές οι απόψεις.

Ακόμη περισσότερο συγκεκριμένα σταχυολογούμε ορισμένες μόνο φράσεις που ειπώθηκαν:

Ο Αρχιμ. κ. Μελέτιος Στάθης είπε για τα λεγόμενα λάθη της Αγίας Γραφής ότι «υπάρχει ειδική μελέτη για τις λεγόμενες αντιφάσεις οι οποίες τελικά δεν είναι αντιφάσεις», για την Εξελικτική Δημιουργία ότι «είναι μεγάλη πλάνη» .

Ο Πρωτοπρ. κ. Βασίλειος Γεωργόπουλος ο οποίος μάλιστα είναι αυτός που μας έδωσε την άδεια να ενημερώσουμε και άλλους είπε: «ο κύριος Μαυρομάγουλος υιοθετεί ένα θέμα που έχει κλείσει και ούτε καν συζητείται, είναι μία προσωπική γνώμη εσφαλμένη η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή…….κανείς σοβαρός άνθρωπος και Ορθόδοξος δεν δέχεται αυτά τα πράγματα ….ως μη ώφειλε ο κύριος Μαυρομάγουλος υιοθετεί μία θεωρία νεκρά»

Με πραγματικό ενδιαφέρον αναφερθήκαμε στον κύριο Νικόλαο Μαυρομάγουλο γιατί επιθυμούμε να αφήσει με την βοήθεια του Θεού τις πεπλανημένες του θεωρίες και να αρκεστεί στην Ορθόδοξη διδασκαλία. 


Ακόμη και αν το παρόν άρθρο επιφέρει εκ μέρους των οπαδών της εξελικτικής δημιουργίας τους γνωστούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μας, εμείς θα εξακολουθούμε να ελέχγουμε την πλάνη και να προσευχόμεθα για την σωτηρία όλων μας. Άλλωστε, από την συνοδική επιτροπή επι των αιρέσεων μας εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την αρθρογραφία μας.

Οι αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί ή πιθανοί αμφιταλαντευόμενοι παρακαλούνται να αποτανθούν στην συνοδική επιτροπή επί των αιρέσεων προς ενημέρωσή τους για την αντορθόδοξη θεωρία της λεγόμενης ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και των Προ-Αδαμιαίων.ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ