Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Οι επιθέσεις της αίρεσης «Εξελικτική Δημιουργία Exeldim» κατά των Ορθοδόξων απολογητών, και οι αιρετικές πλάνες τους μέσα από τις δικές τους ιστοσελίδες

Το κυριότερο επιχείρημα των αιρετικών αυτών, είναι ότι, το θέμα της εξελικτικής δημιουργίας είναι επιστημονικό, και δεν έχει καμία σχέση με την σωτηρία μας. 

Λένε ότι είναι "θεολογούμενο". 

Αυτό είναι τεράστιο ψέμα. 
Κάθε άλλο παρά επιστημονικό είναι το  θέμα αυτό. 

Όπως όλοι γνωρίζουν, η επιστήμη δεν δέχεται την ύπαρξη της ψυχής, ούτε την ανάσταση Του Χριστού, ούτε Τον Θεό. Οι έννοιες "αμαρτία" ή "Άδης" είναι άγνωστες για την επιστήμη, και δεν τις δέχεται.

Για να μη μας κατηγορήσουν ότι λέμε ψέματα, ή ότι λέμε πράγματα που δεν ισχύουν, θα χρησιμοποιήσουμε υλικό, και στοιχεία ΜΟΝΟ από την δική τους ιστοσελίδα (των αιρετικών), και δεν θα πούμε ΤΙΠΟΤΑ δικό μας. 

Θα παραθέσουμε τα λινκς από την ιστοσελίδα τους, και όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα άρθρα τους, για να διαπιστώσει την αλήθεια.

Η Εξελικτική Δημιουργία Exeldim είναι μια αίρεση της Νέας Εποχής, καθαρά Οικουμενιστική, και αντιχριστιανική.

Η εξελικτική δημιουργία Exeldim είναι μια αίρεση που δέχεται ο Πάπας, το Βατικανό, και βάσει αυτής της αίρεσης κινήθηκε ο Χίτλερ, ο Στάλιν, και όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εξελισσόμενοι άνθρωποι, και ότι δεν ανήκουν όλοι άνθρωποι στην ίδια κατηγορία.

Ο Χίτλερ πίστευε ότι η Άρια φυλή είναι ανώτερη από άλλες φυλές, και ότι οι Μαύροι είναι κατώτερης εξελικτικής βαθμίδος άνθρωποι – σχεδόν πιθηκάνθρωποι.
Οι αιρετικοί καταπολεμούν κάθε τι που αντιστέκεται και διαφωνεί με την αίρεση τους.
Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες, από τις πάμπολλες αιρέσεις που πιστεύουν, και προωθούν οι αιρετικοί της εξελικτικής δημιουργίας. Κάτω από κάθε αίρεση υπάρχει το λινκ που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Η Εξελικτική Δημιουργία είναι ένα ανίερο πάντρεμα της αθεϊστικής εξέλιξης με την Ορθόδοξη πίστη.
Λένε ότι η εξέλιξη του πιθήκου σε άνθρωπο, είναι καθ’ όλα συμβατή με την Ορθόδοξη πίστη.

 Κάτω από κάθε αιρετική διδασκαλία της Εξελικτικής Δημιουργίας, παραθέτουμε το link από τις αιρετικές ιστοσελίδες τους, για να μη μας κατηγορήσουν ότι τους συκοφαντούμε, ή ότι δεν λέμε την αλήθεια. Όποιος θέλει μπορεί να μεταβαίνει στις ιστοσελίδες τους, και να διαβάζει τις αιρέσεις τους από το πρωτότυπο. 

Η Αγία Γραφή είναι ένα εξελικτικό βιβλίο, το οποίο συμφωνεί με τους εξελικτικούς.

Ο π.Ιουστίνος Πόποβιτς έγραφε ανακρίβειες. Αυτά που έγραφε είναι εσφαλμένα.

Ο π.Σεραφείμ Ρόουζ ήταν σχισματικός, και φανατικός, κακώς καταπιάστηκε με την Δημιουργία και την Γένεση, και η Δημιουργία είναι μύθος, και γελοιοποιεί την Χριστιανική πίστη. Γράφει ανυπόστατα πράγματα, και δεν πρέπει να τον δεχόμαστε σε σχέση με αυτά.

Ο Μοριακός Βιολόγος Κώστας Βουγάς είναι άσχετος, γράφει αντιεπιστημονικά. Δεν είναι σωστός επιστήμονας, δεν πρέπει να τον παραδεχόμαστε, έγραψε αντιεπιστημονικό άρθρο, και διάφορα Ορθόδοξα περιοδικά, όπως η «Ενοριακή Ευλογία» πολύ κακώς κάνουν που συνεργάζονται μαζί του, και φιλοξενούν τα απαράδεκτα αντιεπιστημονικά του άρθρα.

Επίθεση από την αίρεση exeldim κατά της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κατά του π.Ιωάννου Κωστώφ.
Από το βιβλίο των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας, (αναφέρει ψευδώς η ιστοσελίδα «Εξελικτική Δημιουργία») επηρεάζονται οι Ορθόδοξοι προς λανθασμένες αντιλήψεις, και με αυτό τον τρόπο προσβάλλεται η Ορθόδοξη Πίστη.Το "αντι - Ορθόδοξο" και "αντι - Χριστιανικό" βιβλίο, το οποίο εκθέτει την Ορθόδοξη Πίστη, και το εκδίδει η Αποστολική Διακονία, είναι το βιβλίο του π.Ιωάννου Κωστώφ.
Αναίρεση του κατάπτυστου βιβλίου του π.Ιωάννου Κωστώφ. Η αίρεση της εξελικτικής δημιουργίας κατά του π.Ιωάννου Κωστώφ.


Επίθεση και κατηγορίες κατά του κ. Γ. Παναγιώτου.


Ο πρωτ. π.Θωμάς Βαβίνης  στην  μηνιαία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και αγίου Βλασίου: «Εκκλησιαστική Παρέμβαση» έγραψε πολλές ανακρίβειες για τον θέμα της εξελικτικής δημιουργίας, και αναιρούμε το άρθρο του. (Από την ιστοσελίδα της αίρεσης exeldim)


Είναι λάθος να συγχέεται η Θεοπνευστία  της Αγίας Γραφής, με το "αλάθητο".  
Λάθη στην Αγία Γραφή.


Μέσα στην Αγία Γραφή υπάρχουν βιβλία Θεόπνευστα, και βιβλία ΜΗ Θεόπνευστα. Δεν είναι όλα τα βιβλία της Αγίας Γραφής Θεόπνευστα.


Δεν χρειάζεται να δεχόμαστε μόνο ότι λένε οι άγιοι Πατέρες και η Αγία Γραφή. Μπορούμε να δεχόμαστε και άλλα εκτός από αυτά, και που είναι από άλλες πηγές.


Ο Θάνατος υπήρχε και προ Αδάμ, (χωρίς αμαρτία…προφανώς) και ο Θεός είχε παραχωρήσει την αθανασία στον Αδάμ, αλλά μετά την ξανά πήρε την αθανασία και τον έκανε θνητό (ξανά) και έτσι η Αγία Γραφή δεν  μας φανερώνει ότι πριν τον Αδάμ οι άνθρωποι ήταν θνητοί με πια παύση μερικών ετών μέχρι που ο Αδάμ αμάρτησε, και ύστερα ξανά έγινε θνητός. Όμως δεν μας λένε (οι αιρετικοί) πως γίνεται να πεθαίνουν οι προαδαμιαίοι άνθρωποι – πιθηκάνθρωποι, εφόσον ΔΕΝ είχαν αμαρτήσει.


Οι προαδαμιαίοι άνθρωποι έλαβαν την σωτηρία, γιατί ήταν και αυτοί πλασμένοι κατ’ εικόνα Θεού, όπως και εμείς.


Πιστεύετε στ' αλήθεια ότι υπήρξαν "Προαδαμιαίοι" άνθρωποι;

Ναι, το πιστεύουμε.


Οι ίδιοι πατέρες όμως, που δίνουν την ίδια με εσάς ερμηνεία στο κατ' εικόνα και στο καθ' ομοίωσιν, πίστευαν ότι δεν υπήρχαν Προαδαμιαίοι.   Δεν σας ενοχλεί αυτό;

Καθόλου! Επειδή δεν το πίστευαν, γιατί δεν είχαν κανέναν λόγο να το πιστέψουν, αγνοώντας τις σημερινές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ γι' αυτό. Είμαστε μάλιστα βέβαιοι, ότι αν έγραφαν οι ίδιοι αυτοί άγιοι Πατέρες σήμερα, θα αποδέχονταν σαφέστατα τους Προαδαμιαίους, γιατί ήταν άνθρωποι που αγαπούσαν την αλήθεια, και όχι φανταστικές ερμηνείες, όπως οι σημερινοί Δημιουργιστές. Όπως είπαμε και πιο πάνω, οι άγιοι Πατέρες, στα θέματα τής Επιστήμης, ΔΕΝ είναι ανώτεροι από τους Επιστήμονες, αλλά η γνώμη τους υποτάσσεται στις επιστημονικές αποδείξεις.


Πιστεύετε ότι οι Προαδαμιαίοι ήταν πλασμένοι μόνο κατ' εικόνα, και όχι καθ' ομοίωσιν;

Ναι.


Δεν είναι άδικο που δεν πήραν αυτοί το Άγιο Πνεύμα;

Όχι, γιατί και αυτοί επίσης το πήραν το Άγιο Πνεύμα !   (Οι Προαδαμιαίοι)   Κατά την κάθοδο τού Κυρίου μας στον Άδη, το Άγιο Πνεύμα δόθηκε στις ψυχές τού Άδη, και φυσικά και στους προαδαμιαίους που βρίσκονταν εκεί, όπως και στους προ Χριστού μετα-αδαμιαίους.


Πώς ξέρετε, ότι το Άγιο Πνεύμα το έδωσε ο Κύριος και στους προαδαμιαίους του Άδη, και δεν τους εξαίρεσε;

Κατ' αρχήν, επειδή ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης. Και δεύτερον, επειδή οι προαδαμιαίοι δεν διέφεραν σε τίποτα, από τους σημερινούς αβάπτιστους ανθρώπους, που όλοι τους είναι άνθρωποι τής 6ης Δημιουργικής ημέρας, πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού. Αν οι προαδαμιαίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να σωθούν, τότε δεν θα ήταν κατ' εικόνα, μια και το κατ' εικόνα είναι αυτή ακριβώς η δυνατότητα, να φθάσουν στο καθ' ομοίωσιν!


Πώς ξέρετε, ότι οι προαδαμιαίοι, ήταν πλασμένοι κατ' εικόνα;

Επειδή το λέει σαφώς η ίδια η Γένεση, για κάθε άνθρωπο. Και αυτοί ήταν φυσικά άνθρωποι, όχι όμως πλήρεις, μια και δεν είχε δοθεί ακόμα το Άγιο Πνεύμα. Βιολογικά ήταν πλήρεις. Αλλά πνευματικά υπολοίποντο τού τελείου, και ήταν απλώς πλασμένοι "καλοί λίαν".


Ο Αδάμ δηλαδή πλάσθηκε κατ' ευθείαν από τον Θεό, από λάσπη, ή είχε γονείς;

Ο Αδάμ είχε γονείς. 


Αφού λέτε ότι ο Αδάμ είχε γονείς, γιατί λέτε, ότι έλαβε το Άγιο Πνεύμα, ταυτόχρονα με τη βιολογική του ζωοποίηση;

Επειδή φυσικά, έλαβε το Άγιο Πνεύμα από έμβρυο, όπως ακριβώς ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.


Δηλαδή ο άνθρωπος έγινε με βάση τον πίθηκο και όχι τον Χριστό, ως εικόνα Χριστού;

Το σώμα τού ανθρώπου, βιολογικά, εξελίχθηκε με βάση το γονιδίωμα τού πιθήκου. 


Οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από τα ζώα.


Ο Κατακλυσμός του Νώε  είναι ένα παραμύθι, δεν έγινε ποτέ. Έγινε μια τοπική νεροποντή – καταιγίδα, δεν πέθαναν όλοι οι άνθρωποι, απλώς πνίγηκαν μερικοί άνθρωποι τοπικά εκεί στην περιοχή που έπεσε η βροχή.


Οι Προαδαμιαίοι άνθρωποι  ευρίσκονταν κι αυτοί μεταξύ των προ Χριστού ψυχών που ανεστήθησαν πνευματικά μετά την κάθοδο του Κυρίου στον Άδη.  Ας μας επιτραπεί επίσης να αναρρωτιόμαστε: «τι άλλες άγνωστες σ' εμάς διευθετήσεις έχει κάνει άραγε ο Θεός για τους προ του Αδάμ προγόνους μας...»;

Στο πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης, είναι ξεκάθαρο ότι ο Θεός έπλασε "κατ' εικόνα" Του τους  Προαδαμιαίους, κατά την 6η Δημιουργική ημέρα "άρσεν και θήλυ", που σημαίνει ότι δεν μιλάει εδώ για την Εύα, η οποία πλάσθηκε στην 7η Δημιουργική ημέρα καταπαύσεως του Θεού, ΜΕΣΑ στον Παράδεισο. 

Εφ' όσον λοιπόν πλάσθηκαν "κατ' εικόνα" του Θεού οι Προαδαμιαίοι, τίποτα δεν τους εμποδίζει να μετέχουν της σωτηρίας, ως μέλη της ανθρώπινης φύσης, την οποία εξαγίασε και θεράπευσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός με τη Σταυρική Του θυσία.Ο. Ο. Δ. Ε

Η αιρετική ιστοσελίδα «Εξελικτική Δημιουργία» φιλοξενεί τις ίδιες απόψεις, και τα ίδια άρθρα με πολλά από τα άρθρα της «αντιαιρετικής» ιστοσελίδας ΟΟΔΕ. Ένα άρθρο είναι για την τοπική καταιγίδα - κατακλυσμό του Νώε.


Ένα άλλο άρθρο που φιλοξενεί η «αντιαιρετική» ιστοσελίδα ΟΟΔΕ είναι το ίδιο άρθρο για την εξέλιξη των ζώων που έχει η αιρετική ιστοσελίδα  «Εξελικτική Δημιουργία»


Η ΟΟΔΕ έχει και άλλο αιρετικό άρθρο, ίδιο με της αιρετικής ιστοσελίδας «Εξελικτική Δημιουργία»


Παρατηρούμε ότι η ιστοσελίδα ΟΟΔΕ φιλοξενεί αρκετά αιρετικά άρθρα από την ιστοσελίδα exeldim.  Γιατί άραγε;


Παραπάνω γίνεται μια μικρή προσέγγιση στο θέμα της εξελικτικής δημιουργίας για να δούμε και να ρίξουμε μια μικρή ματιά στην αίρεση αυτή,  πάντα μέσα από τις αιρετικές ιστοσελίδες τους, χωρίς να πούμε απολύτως τίποτα δικό μας.

Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν ότι διαστρεβλώσαμε εμείς, ή ότι είπαμε κάποιο ψέμα, ή κάποια υπερβολή.

Η εξελικτική δημιουργία έχει ως κεντρικό δόγμα ότι ο Αδάμ γεννήθηκε από γονείς. Έλαβε το Άγιο Πνεύμα όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής μέσα στην κοιλιά της μάνας του. Αλλού μας λένε ότι ζωοποιήθηκε πνευματικά με το εμφύσημα Του Θεού. Μέχρι να λάβει το εμφύσημα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς ψυχή, ή  πιο ορθά, με την ψυχή των ζώων, την ζωή, και όχι την ψυχή του ανθρώπου. Χωρίς να μας λένε τον λόγο που πέθαιναν οι προαδαμιαίοι άνθρωποι. Ο Θεός ήταν φονιάς; Σκότωνε χωρίς λόγο τους ανθρώπους; Να σημειωθεί ότι λένε πως οι προαδαμιαίοι άνθρωποι ήταν κατ’ εικόνα Θεού.
Γιατί όλα αυτά δεν μας τα είπαν οι άγιοι Πατέρες, και η Αγία Γραφή;  Δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία ότι ο Χριστός κατέβηκε στον Άδη, και ευαγγέλισε, αγίασε, και ανέστησε τους Προαδαμιαίους; Ότι ο Θεός έχει διαφυλάξει μια ειδική μεταχείριση για τις ψυχές των Προαδαμιαίων;  Ότι ο Χριστός σταυρώθηκε, έχυσε το Άγιο Αίμα Του, και θυσιάστηκε για τους προαδαμιαίους ανθρώπους;  Έχουν κάποια βάση όλα αυτά, μέσα στην Αγία Γραφή, και στην Ορθόδοξη Πίστη;
Η Αγία Γραφή έχει λάθη, δεν είναι όλα τα βιβλία Θεόπνευστα, κάποια είναι Θεόπνευστα, και κάποια άλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ. Τα δέχεται όλα αυτά η Εκκλησία μας; Δεν πρέπει να δεχόμαστε τους Αγίους.
 Οι άγιοι Πατέρες, παρά την εξαιρετική Θεολογική τους γνώση σε πολλά ζητήματα, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν σημεία της Αγίας Γραφής, χρησιμοποίησαν την ελλειπή επιστήμη της εποχής τους που γνώριζαν, με τα ανάλογα σφάλματα.


Η διαδικασία της ανθρώπινης εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής που ανακάλυψε πριν από 150 χρόνια ο Δαρβίνος λειτουργεί αθόρυβα ακόμη και σήμερα στους ανθρώπους. 


Το είδος μας δεν είναι το μόνο κατ' εικόνα Θεού που δημιούργησε ο Θεός. Και κάποτε ζούσαμε μαζί με τον αδελφό μας τον Νεάντερταλ.


Εκτός από αυτά τα λίγα που παραθέτουμε πιο πάνω μέσα από την ιστοσελίδα των αιρετικών,  υποστηρίζουν ακόμη ότι ο Γέροντας Παΐσιος ήταν ένα αγράμματο γεροντάκι, και δεν πρέπει να δεχόμαστε τους Αγίους, όταν διαφωνεί αυτό που λένε, με τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Η αιρετική ιστοσελίδα με τον τίτλο: «ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»  βρίσκεται σε αυτό το λινκ:


Κάτω από αυτό το βίντεο του π.Θεόδωρου Ζήση, οι αιρετικοί επιτίθενται κατά του π.Θεόδωρου Ζήση για το θέμα της exeldim. Ο π.Θεόδωρος Ζήσης αναφέρεται στην Ορθόδοξη πίστη για την αίρεση exeldim, και οι αιρετικοί κάτω από το βίντεο του  κάνουν επίθεση.


Βίντεο κατά της αίρεσης, εδώ:


Περισσότερα βίντεο κατά της αίρεσης, εδώ:


Πολλά άρθρα κατά της αίρεσης exeldim, σε αυτό το ιστολόγιο, εδώ:


«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΚΤΗΝΗ » Απόσπασμα από ομιλία του αείμνηστου αδελφού μας, Ιεραποστόλου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ -  Απάντηση στους αιρετικούς της «Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim», οι οποίοι πιστεύουν ότι ο Αδάμ προήλθε από την εξέλιξη του πιθήκου. Οι ίδιοι αιρετικοί υποστηρίζουν ότι η Αγία Γραφή δεν είναι Θεόπνευστη, και ότι περιέχει λάθη. Ούτε τους Αγίους παραδέχονται, και ισχυρίζονται ότι οι Άγιοι ήταν αγράμματοι, δεν είχαν επιστημονικές γνώσεις, και όποιος τους πιστεύει, είναι φανατικός, ακραίος, και ...κουτός 


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΑΔΑΜΙΤΕΣ Η΄ ΠΑΡΑΑΔΑΜΙΤΕΣ
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Ὄχι παρα-Ἀδαμίτες: «Ὅτε διεμέριζεν ὁ Ὕψιστος ἔθνη, ὡς διέσπειρεν υἱούς Ἀδάμ, ἔστησεν ὅρια ἐθνῶν κατά ἀριθμόν ἀγγέλων Θεοῦ» (Δευτερονόμιο 32, 8).
«Αὔτη πρωτόπλαστον πατέρα κόσμου μόνον κτισθέντα διεφύλαξε καί ἐξείλατο αὐτόν ἐκ παραπτώματος ἰδίου»
(Σοφία Σολ. 10, 1) 
Ὁ Ἀδάμ ἦταν ὁ πρῶτος ἄνθρωπος ἐπί τῆς γῆς, δέν ὑπῆρχαν ἄλλοι μαζί μ’ αὐτόν. Ἡ φράσι μόνον κτισθέντασυνιστᾶ ἔμμεση ἀπαγόρευσι τῆς ὕπαρξης πρό ἤ παρα-αδαμιτῶν.
Ὄχι Παρααδαμῖτες: «Σύ ἐποίησας Ἀδάμ καί ἔδωκας αὐτῷ βοηθόν Εὔαν στήριγμα τήν γυναῖκα αὐτοῦ· ἐκ τούτων ἐγεννήθη τό ἀνθρώπων σπέρμα. Σύ εἶπας· οὐ καλόν εἶναι τόν ἄνθρωπον μόνον, ποιήσωμεν αὐτῷ βοηθόν ὅμοιον αὐτῷ»

Τωβίτ  8: 6.«Ἐποίησέ τε ἐξ ἑνός αἵματος πᾶν ἔθνος ἀνθρώπων κατοικεῖν ἐπί πᾶν τό πρόσωπων τῆς γῆς, ὁρίσας προστεταγμένους καιρούς καί τάς ὁροθεσίας τῆς κατοικίας αὐτῶν» 
(Πράξεις 17, 26).
«Και από ένα αίμα δημιούργησε όλα τα έθνη των ανθρώπων, για να κατοικούν σε όλη τη γη. Και όρισε τους χρόνους, που θα ζουν, και τα όρια της κατοικίας τους» 
(Πράξεις 17, 26).«Οὕτω καί γέγραπται· Ἐγένετο ὁ πρῶτος ἄνθρωπος Ἀδάμ εἰς ψυχήν ζῶσαν. Ὁ ἔσχατος Ἀδάμ εἰς πνεῦμα ζωοποιοῦν» (Α΄ Κορινθίους 15, 45).
«Γι’ αυτό και είναι γραμμένο· Έγινε ο πρώτος άνθρωπος, ο Αδάμ, ον με ζωή. Ο τελευταίος Αδάμ έγινε πνεύμα, που μεταδίδει ζωή» 
(Α΄ Κορινθίους 15, 45).
«Διά τοῦτο ὥσπερ δι’ ἑνός ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰς τόν κόσμον εἰσῆλθε καί διά τῆς ἁμαρτίας ὁ θάνατος, καί οὕτως εἰς πάντας ἀνθρώπους ὁ θάνατος διῆλθεν, ἐφ’ ῷ πάντες ἥμαρτον» 
(Ρωμαίους 5, 12).
«Όπως η αμαρτία εισήλθε στην ανθρωπότητα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και εξαιτίας της εισήλθε επίσης ο θάνατος, έτσι ο θάνατος πέρασε και σ’ όλους τους ανθρώπους, αφού όλοι αμάρτησαν» 
(Ρωμαίους 5, 12).
«Καί ἐκάλεσεν Ἀδάμ τό ὄνομα τῆς γυναικός αὐτοῦ Ζωή, ὅτι αὕτη μήτηρ πάντων τῶν ζώντων» 
(Γένεσις 3, 20).
:«Ονόμασε τότε ο Αδάμ τη γυναίκα του Ζωή, διότι αυτή θα ήταν η μητέρα όλων των ανθρώπων» 
(Γένεσις 3, 20).
«Καί πᾶν χλωρόν ἀγροῦ πρό τοῦ γενέσθαι ἐπί τῆς γῆς καί πάντα χόρτον ἀγροῦ πρό τοῦ ἀνατεῖλαι· οὐ γάρ ἔβρεξεν ὁ Θεός ἐπί τήν γῆν, καί ἄνθρωπος οὐκ ἦν ἐργάζεσθαι αὐτήν» 
(Γένεσις 2, 5).
«Δεν υπήρχαν όμως ακόμη χλόη και θάμνοι των αγρών και δεν είχαν βλαστήσει φυτά του αγρού. Διότι δεν είχε αποστείλει βροχές ο Θεός στη γη και δεν υπήρχε άνθρωπος να εργάζεται και να καλλιεργεί τους αγρούς» 
(Γένεσις 3, 20).
___________

Μια μεγάλη βλασφημία από την αίρεση εξελικτική δημιουργία:

«Ο Θεός μετέτρεψε τον πίθηκο σε κάτι άλλο, και τον έκανε εικόνα του Χριστού, και κατ' εικόνα Θεού πλάσμα!»Στα νεκρώσιμα ευλογητάρια ψάλλουμε:
"Ο πάλαι μέν, εκ μή όντων πλάσας με, καί εικόνι σου θεία τιμήσας, παραβάσει εντολής δε πάλιν με επιστρέψας εις γήν εξ ής ελήφθην, εις τό καθ’ ομοίωσιν επανάγαγε, τό αρχαίον κάλλος αναμορφώσασθαι.

Εικών ειμί, της αρρήτου δόξης σου, ει και στίγματα φέρω πταισμάτων. Οικτείρησον το σον πλάσμα Δέσποτα, και καθάρισον ση ευσπλαχνία, και την ποθεινήν πατρίδα παράσχου μοι, Παραδείσου πάλιν ποιών πολίτην με".

Εικών ειμί, της αρρήτου δόξης σου
Εἶμαι εἰκόνα τῆς ἀνείπωτης δόξας Σου 
1)  Η Ορθόδοξη πίστη μας, αναφέρεται στον άνθρωπο ως: "εἰκόνα τῆς ἀνείπωτης δόξας Σου"
2)  Η αίρεση Exeldim, δογματίζει λέγοντας ότι, "ο Θεός έκανε ένα πιθηκοειδές πλάσμα να είναι "κατ' εικόνα του".

Δηλαδή, η Exeldim διδάσκει, ότι, η εικόνα της αρρήτου δόξης Του Θεού, είναι το πιθηκοειδές πλάσμα.

Ποιο είναι το πιθηκοειδές πλάσμα που ο Θεός έκανε 
"κατ' εικόνα του"; 
Μα φυσικά ο Αδάμ! Αυτό διδάσκει η Exeldim, και ισχυρίζεται ότι αυτό είναι αποδεκτό από την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Υπάρχουν και άλλα είδη ΑΝΘΡΩΠΩΝ άγνωστα στους σημερινούς ανθρώπους.

Άγνωστο ως σήμερα είδος ανθρώπου είχε διασταυρωθεί με το σύγχρονο άνθρωπο.


Πράγματι, γενετική σύγκριση ανθρώπου και χιμπατζή συνεχίζεται, και αποδίδει όλο και περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα μας οδηγήσουν κάποια στιγμή στον εντοπισμό του κοινού μας προγόνου.


Δεν υπάρχει επιστημονική αμφιβολία για το ότι εξελιχθήκαμε από κατώτερα ανθρωποειδή.


Ας δούμε μερικά σημεία, από την διδασκαλία της αίρεσης "Exeldim Εξελικτική Δημιουργία". 

Σημεία που έρχονται σε ευθεία αντίθεση, και σύγκρουση με την Αγία Γραφή και την Ορθόδοξη πίστη.

Η αίρεση αυτή πρεσβεύει τα εξής:


1) Ο Αδάμ είχε γονείς, και η οικογένεια του Αδάμ (μάνα, πατέρας, αδέλφια, αδελφές, οι φίλοι του, και οι συμπατριώτες του...) ζούσαν ΕΚΤΟΣ του παραδείσου. Ο Θεός πήρε τον Αδάμ (δεν γνωρίζουμε σε ποια ηλικία) προφανώς σε μικρή ηλικία, και τον έβαλε μέσα στον κήπο της Εδέμ.
2) Οι συγγενείς του Αδάμ, και οι υπόλοιποι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη. 
3) Ο Θεός έχει κάνει και άλλες, άγνωστες σε εμάς, διευθετήσεις για τους προαδαμιαίους (εξελισσόμενους πιθηκανθρώπους) οι οποίοι έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη.
4) Όταν αναφέρει η Αγία Γραφή για "άρσεν και θήλυ" δεν εννοεί τον Αδάμ και την Εύα. Αναφέρεται σε άλλες γυναίκες, (προφανώς, αναφέρεται στην μάνα του Αδάμ, τις αδελφές του, και τις γειτόνισσες...)
5) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) δημιουργήθηκαν με την μέθοδο της εξέλιξης από άλλες μορφές ζωής (από σαύρες, ποντίκια, γουρούνια...) και έγιναν μέσω της εξέλιξης ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ (!) Δηλαδή, η Εικόνα Του Θεού είναι Εικόνα όλων των ζώων που προηγήθηκαν των εξελισσόμενων πιθηκανθρώπων, μέχρι να φτάσουμε στους γονείς του Αδάμ.
6) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) είναι ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, έχουν αναστηθεί πνευματικά μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη, και έχουν λάβει την σωτηρία τους, από την σταυρική θυσία Του Ιησού Χριστού, και το Αίμα Του που έχυσε πάνω στον Σταυρό. Επίσης, ο Θεός έχει κάνει και άλλες ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που εμείς δεν γνωρίζουμε.
7) Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι απόγονοι του Αδάμ, ούτε του Νώε, γιατί υπήρχαν προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) και γιατί ο Κατακλυσμός του Νώε είναι ένα παραμύθι, ένας μύθος, και δεν έγινε ποτέ ο Κατακλυσμός του Νώε. Έγινε μια τοπική καταιγίδα, και όσοι κόλλησαν στην λάσπη από την απότομη βροχή, αυτοί πνίγηκαν στα λασπόνερα, και οι υπόλοιποι πιθηκάνθρωποι (για να συνεχιστεί η εξέλιξη) σκαρφάλωσαν στις κοντινές πλαγιές και κοίταζαν τους άλλους που πνίγονταν. Λόγω του ότι δεν είχαν προλάβει να φτιάξουν βάρκες, δεν κατάφεραν να τους σώσουν, και έτσι, δυστυχώς, πνίγηκαν από την βροχή του Κατακλυσμού του Νώε…
8) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) θα κριθούν όπως περιγράφει ο απόστολος Παύλος στην επιστολή του, Προς Ρωμαίους 2 : 14,15 – 26,27. 
Αυτά που αναγράφονται πιο πάνω, αποτελούν μερικά  σημεία από την διδασκαλία της αίρεσης που προσφάτως (τα τελευταία  χρόνια) έχει έρθει και στην Ελλάδα, από την Αμερική, και οι ντόπιοι αιρετικοί την διαμόρφωσαν ώστε να δημιουργηθεί αυτό το ανίερο κατασκεύασμα με τον τίτλο:  «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία». 
Οι προπαγανδιστές της αίρεσης, ρίχνουν στάχτη στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν, λέγοντας ότι, η αίρεση Exeldim αναφέρεται στην παλαιοντολογία, και ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη πίστη, δηλαδή, ότι, δεν είναι σωτηριολογικό θέμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, μια μεγάλη απάτη.  Αυτό αποδεικνύεται σε αυτό το άρθρο, αλλά και σε άλλα πάμπολλα σημεία την ανίερης διδασκαλίας της αίρεσης αυτής. 

Οι οπαδοί της Exeldim, πιστεύουν στην σωτηρία της ψυχής των πιθηκανθρώπων, και μάλιστα λένε ότι, ΤΩΡΑ, οι πιθηκάνθρωποι είναι αναστημένοι πνευματικά, και ότι ο Χριστός σταυρώθηκε και τους χάρισε την σωτηρία, με την κάθοδο Του στον Άδη, τους ανέστησε πνευματικά, και έχει κάνει ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που δεν τις έχει αποκαλύψει σε εμάς. 

Όπως βλέπουμε, αποδεικνύεται από τα δικά τους γραπτά, ότι αλλοιώνουν το σωτηριολογικό δόγμα της σωτηρίας της ψυχής που διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και οι Πατέρες, η Ιερά Παράδοση και η Αγία Γραφή. 

Μήπως υπάρχει κάποιο σημείο μέσα στην Ορθόδοξη πίστη, ή την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας, στο οποίο να αναφέρεται ότι ο Ιησούς Χριστός ανέστησε τους προαδαμιαίους πιθηκανθρώπους με την κάθοδο Του στον Άδη; Ότι σταυρώθηκε και έχυσε το αίμα Του για την σωτηρία των προαδαμιαίων πιθηκανθρώπων; Ότι έπλασε πιθηκανθρώπους ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ; Ότι ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα πήρε σάρκα πιθήκου; Ότι πάνω στον σταυρό, ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα απόγονος πιθηκανθρώπων έχυσε αίμα κτήνους; 

Ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε, και ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, για να γίνουμε κατά χάριν θεοί. Αν ο Ιησούς Χριστός είχε λάβει σάρκα πιθηκανθρώπων, και ήταν απόγονος πιθηκανθρώπων, κατά σάρκα, τότε δεν ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, (με την θυσία Του στον σταυρό) ούτε έσωσε τον άνθρωπο. Δεν έσωσε τον άνθρωπο ο Χριστός, έσωσε τον πίθηκο (!) Αυτή είναι η ανίερη πίστη της αίρεσης: «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία». 

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι, το δόγμα της αίρεσης αυτή, είναι δόγμα που χτυπάει την καρδιά της Ορθόδοξης πίστης μας, και είναι βλάσφημη διδασκαλία, η οποία κάνει άμεση αναφορά στην σωτηρία της ψυχής μας, είναι καθαρά σωτηριολογικό το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η Exeldim, και όπως διαβάζουμε στα δικά τους γραπτά, βάλλουν κατά του σωτηριολογικού δόγματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και γενικότερα, της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας.

Ευχόμαστε, και προσευχόμαστε, να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην Εκκλησία Του Χριστού, και παρακαλούμε Τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, όσοι αδελφοί μας έχουν πλανηθεί, να φύγουν από αυτή την αντίχριστη αίρεση που οδηγεί ψυχές στην αιώνια κόλαση, και να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να σώσουν την αθάνατη ψυχή τους.  

Υπογραμμίζουμε ότι, η αίρεση Exeldim πρεσβεύει ότι, ο άνθρωπος ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να εξελίσσεται, και θα εξελίσσεται συνεχώς... Δηλαδή, ΔΕΝ είμαστε άνθρωποι, είμαστε πιθηκάνθρωποι σε τροχιά συνεχούς, και αδιάκοπης εξελίξεως....


________________________

Λίγα για το θέμα τις αίρεσης «Εξελικτική Δημιουργία Exeldim» είναι τα παραπάνω. Όλα είναι τεκμηριωμένα, και με τα λινκς που οδηγούν στις αποδείξεις, τα ντοκουμέντα, πάντα από τις δικές τους αιρετικές ιστοσελίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αείμνηστος Σωτηρόπουλος Νικόλαος, πολέμησε την αίρεση αυτή, και δήλωσε κατ' επανάληψιν ότι πρόκειται για αντίχριστη και βλάσφημη αίρεση. Υπάρχουν τα σχετικά άρθρα στο αντιαιρετικό ιστολόγιο μας, εδώ: 

Εκτός από τον αείμνηστο Σωτηρόπουλο Νικόλαο, στο αντιαιρετικό ιστολόγιο μας, μπορείτε να βρείτε πολλούς Πατέρες οι οποίοι τάχθηκαν κατά της αίρεσης EXELDIM, και ύψωσαν την Ορθόδοξη Πίστη μέχρι τα ουράνια, δηλώνοντας ότι η Εξελικτική Δημιουργία Exeldim είναι ΑΙΡΕΣΗ.