Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Αρχιμανδρίτου π.Ιωάννου Κωστώφ «Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν»

Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, Από τον Ιουδαισμό στην Ορθοδοξία, 
Αθήνα 2011, σσ. 167.

Ορισμένοι άνθρωποι αρέσκονται να θορυβούν. Δεν μπορούν οι χριστιανοί να μη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής. Είτε έχουν κάτι αξιόλογο να πουν, είτε όχι. Είτε διδάσκουν τους πιστούς ορθόδοξα, είτε κακόδοξα. Τίποτα από τα πιο πάνω δεν τους απασχολούν εκτός από το θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά τους.

Και υπάρχουν και κάποιες άλλες ψυχές που ζουν συνειδητά στην αφάνεια. Μακρυά από τους προβολείς της δημοσιότητας κάνουν τη δουλειά τους σοβαρά και υπεύθυνα.

Ένας από αυτούς τους ευλογημένους ανθρώπους είναι και ο π. Ιωάννης Κωστώφ.

Στο παρόν βιβλίο του - το δεύτερο της σειράς “Μεταστροφές” - περιγράφει τη μεταστροφή ενός Ιουδαίου στην Ορθοδοξία. Ούτε για αντισιωνισμό μιλά ο π. Ιωάννης, ούτε για αντισημιτισμό. Δεν κάνει πολιτική. Κάνει το καθήκον του επειδή είναι Ορθόδοξος κληρικός. Καλεί κάθε ψυχή σε μετάνοια και όσους αδελφούς μας βρίσκονται στη σκιά των αιρέσεων και στο σκοτάδι των άλλων θρησκειών τους προσκαλεί να γευθούν και να δουν την χρηστότητα του Κυρίου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος προλογικό σημείωμα στο οποίο εξηγεί πώς ένας ευλογημένος άνθρωπος που γεννήθηκε στον Ιουδαϊσμό ζήτησε να κατηχηθεί στην Ορθοδοξία σε μια εποχή που τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα βρίσκονταν στο ζενίθ τους. Όπως πολύ σωστά εξηγεί ο π. Ιωάννης αυτό δείχνει ότι ο Θεός κατεργάζεται τη σωτηρία των πλασμάτων Του μέσα και από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα αναφέρει ότι ως κατηχούμενος ο αδελφός μας που προσήλθε στην Ορθοδοξία παρακολουθούσε την θεία Λειτουργία μέχρι το καθορισμένο σημείο που επιτρέπεται να παρακολουθούν οι κατηχούμενοι. Το ακούν άραγε όσοι επιτρέπουν στους καρδιναλίους του Πάπα να παρευρίσκονται στη Θεία Λειτουργία μέχρι το τέλος ή ακόμη χειρότερα που τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στις ακολουθίες της Εκκλησίας ή πηγαίνουν σε τελετές άλλων δογμάτων ή άλλων θρησκειών;

Ο κύριος όγκος του βιβλίου του π. Ιωάννη είναι τα θέματα που ανέπτυξε με σκοπό να προετοιμάσει το βάπτισμα του αδελφού μας που προσήλθε στην αληθινή πίστη.