Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Κουνίτες - Αίρεση Κουνιτών- Αίρεση Εργατών - Εκκλησία χωρίς όνομα

Κουνίτες - Αίρεση Κουνιτών- Εκκλησία χωρίς όνομα

Αίρεση Εργατών - Εκκλησία Χριστιανικών Συνελεύσεων- Εκκλησία των δύο δύο

Εκκλησία της Καινής Διαθήκης - Άνευ δόγματος Εκκλησία- Ανώνυμη κατ' οίκον Εκκλησία- Εκκλησία του Τζακ Κάρολ.

ΚΑΙ 20 ΑΚΟΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ!


Συντάκτης: π.Άβελ (Αναστάσιος) Γκιουζέλης


Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε μετά την πρώτη συνέλευση των "εργατών". Οι δύο άνδρες στην μπροστινή σειρά είναι ο George Walker (αριστερά) και ο ιδρυτής William Irvine (δεξιά).

Ποιά είναι η αίρεση των Εργατών (Κουνιτών)

"ΟΙ ΓΑΡ ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΨΕΥΔΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΕΡΓΑΤΑΙ ΔΟΛΙΟΙ, ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΙ ΟΥ ΘΑΥΜΑ, ΑΥΤΟΣ ΓΑΡ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΦΩΤΟΣ" (Β΄ Κορ. 11:13-14).
Αγαπητοί αναγνώστες, οι ψευδαπόστολοι "εργάτες" προσπαθώντας να φέρουν στη πλάνη της αιρέσεώς τους ολόκληρες οικογένειες, διδάσκουν:
α΄) ότι υπήρχαν από τα πρώτα Αποστολικά χρόνια διατηρώντας μάλιστα την αδιάσπαστη Αποστολική Διαδοχή (συνέχεια),
β΄) ότι η ψευδοεκκλησία τους είναι η γνήσια Εκκλησία την οποία ίδρυσε "Ο ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΤΑΒΑΣ" (Ιωάν. 3:13) Ιησούς Χριστός μας,
γ΄) ότι τους πρώτους αιώνες (64-311 μ.Χ.), λόγω των μεγάλων διωγμών κατά των Χριστιανών από τους ειδωλολάτρες, το Αποστολικό έργο της Εκκλησίας είχε διακοπεί και ότι την αλήθεια στην Ελλάδα την ξαναέφερε ένας "εργάτης", ο Ιωάννης Μιχελέτος, το 1918 μ.Χ. από την Αμερική.
Οι ψευδαπόστολοι "εργάτες" ψεύδονται!
Οι διωγμοί των πρώτων αιώνων:
 • 64 μ.Χ. ο επί Νέρωνος διωγμός των Χριστιανών
 • 81 μ.Χ. ο επί Δομετιανού διωγμός των Χριστιανών
 • 112 μ.Χ. ο επί Τραϊανού διωγμός των Χριστιανών
 • 202 μ.Χ. ο επί Σεπτιμίου διωγμός των Χριστιανών
 • 249 μ.Χ. ο επί Δεκίου διωγμός των Χριστιανών
 • 258 μ.Χ. ο επί Ουαλεριανού διωγμός των Χριστιανών
 • 303-311 μ.Χ. ο επί Διοκλητιανού διωγμός των Χριστιανών
Τον Χριστιανισμό στην Ελλάδα τον έφερε ο Απόστολος Παύλος το 50 μ.Χ., ιδρύοντας την πρώτη Ευρωπαϊκή τοπική Εκκλησία (Εκκλησία των Φιλίππων). Η ιστορική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού στα χρόνια των πρώτων μεγάλων διωγμών από τους ειδωλολάτρες βασιλιάδες, δεν διέκοψε το Αποστολικό έργο της και η απόδειξη γι' αυτό είναι τα ίδια τα λόγια του πανταχού παρόντος Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού που είπε για την Εκκλησία Του ότι "ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΩ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ, ΚΑΙ ΠΥΛΑΙ ΑΔΟΥ ΟΥ ΚΑΤΙΣΧΥΣΟΥΣΙΝ ΑΥΤΗΣ" (Ματθ. 16:18).
Επίσης, αν όπως ισχυρίζονται οι ψευδαπόστολοι "εργάτες" η Εκκλησία την εποχή των διωγμών είχε σταματήσει το Αποστολικό έργο της, δεν θα υπήρχε λόγος οι ειδωλολάτρες να κάνουν όλους αυτούς τους διωγμούς. Ο Χριστός πάντα διαφύλαγε και διαφυλάει την Εκκλησία Του, διότι είναι "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ" (Α΄ Τιμ. 3:15). Νέφη Αγίων Μαρτύρων! Χριστιανών που προτίμησαν να υπομείνουν σκληρά βασανιστήρια επί μήνες ολόκληρους από τους ειδωλολάτρες αντί να αρνηθούν τον Χριστό, είχε η Εκκλησία τα έτη εκείνα των διωγμών. Παραμένοντας ζωντανή η Εκκλησία, συνέχιζαν οι Χριστιανοί να λατρεύουν τον αληθινό Θεό, Τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό (Ιωάν. 20:28). Κρυφά μεν από τους διώκτες τους, αλλά Τον λάτρευαν. Τον λάτρευαν στις κατακόμβες. Λόγω των διωγμών δεν μπορούσαν πλέον οι Χριστιανοί να λατρεύουν τον Χριστό σε κατ' οίκον Εκκλησίες. 11.000.000 Μάρτυρες είχε τους τρείς πρώτους Χριστιανικούς αιώνες η Χριστιανική Εκκλησία, απ' τους οποίους τα 8.000.000 ήσαν Έλληνες!
Οι ψευδαπόστολοι "εργάτες" οι οποίοι αυτοονομάζονται "Χριστιανοί" ή "Χριστιανοί άνευ δόγματος", καθώς και με αρκετές άλλες ονομασίες, είναι μία απ' τις 33.000 περίπου στον αριθμό Προτεσταντικές / Διαμαρτυρόμενες (protest = διαμαρτυρία) ομολογίες οι οποίες σαν κλαδιά δέντρων ξεκίνησαν να ιδρύονται μέσα από διαρκή σχίσματα απ' το 1517 μ.Χ. κι έπειτα, από μια διαμαρτυρία που έγινε το έτος εκείνο με αρχηγούς τους Ρωμαιοκαθολικούς Λούθηρο, Ζβίγγλιο και Καλβίνο, για τα έκτροπα ("Σταυροφορίες", "Ιερά Εξέταση", σφαγή των μη Ρωμαιοκαθολικών λαών, "αλάθητο" του Πάπα της Ρώμης κτλ) του σχισματικού Ρωμαιοκαθολικισμού ο οποίος αποκόπηκε από την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού το 1054 μ.Χ. H προτεσταντική σέκτα των "εργατών" ιδρύθηκε το 1897 μ.Χ. στην Ιρλανδία. Απόδειξη ότι η αιρετική ομολογία των ψευδαποστόλων "εργατών" και οι υπόλοιπες 33.000 περίπου στον αριθμό Προτεσταντικές ομολογίες ανήκουν στο Προτεσταντικό δόγμα είναι ότι η διδασκαλία τους είναι το "ΜΟΝΟΝ Η ΓΡΑΦΗ" (Sola Scriptura) απορρίπτοντας την παράδοση, διαφέροντας μεταξύ τους στο πως η συγκεκριμένη ομάδα ερμηνεύει την Γραφή, στην ονομασία της ομολογίας και στους κήρυκες. Για την ακριβή αναίρεση των ψευδαποστόλων "εργατών" με αγιογραφικά χωρία και μόνο, διαβάστε το "Αντιχιλιαστικό Εγχειρίδιον", του Νικολάου Ιω. Σωτηρόπουλου, εκδ. "Ο Σταυρός" (παραγγελίες στο www.christianbook.gr)  .
Όλες αυτές οι αιρετικές ομολογίες, παρερμηνεύοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την Αγ. Γραφή, έχουν καταργήσει:
 • Την Ιερωσύνη των Αποστόλων (Μαλ. 1:11, Εβρ. 3:1, Ιωάν. 20:21 κτλ).
 • Το Μυστήριο της Εξομολόγησης (Ιωάν. 20:21-23, Ματθ. 18:18, Ματθ. 16:19 κτλ) και το Μυστήριο του Ευχελαίου (Ιακ. 5:13-15, Μαρκ. 6:13).
 • Την ιερά άγραφη Παράδοση της Εκκλησίας (Α΄ Κορ. 11:1-2, Β΄ Θεσ. 2:15, 3:6, Β΄ Τιμ. 1:13-14, 2:1-2, Πράξ. 16:4 κτλ).
 • Το ιερό σύμβολο του Τιμίου Σταυρού (Φιλιπ. 3:18-19, Γαλ. 6:14 κτλ) ο οποίος αγιάστηκε με τη θυσία του Χριστού (Εξοδ. 3:5, Ι. Ναυή 5:15).
 • Το προπατoρικό αμάρτημα (Ψαλμ. 50 (51):7, Ρωμ. 5:12-20) και τον νηπιοβαπτισμό (Ματθ. 19:13-15, Πράξ. 11:14, 16:15, 33 κτλ).
 • Την τιμή και τις πρεσβείες των Αγίων (Ψαλμ. 8:6 [5], Α΄ Βασ. 2:30, Β΄ Τιμ. 4:8, Αποκ. 8:3-4 κτλ) και της Παρθένου Μαρίας (Λουκ. 1:48).
 • Την τιμή των ιερών λειψάνων των Αγίων (Δ΄ Βασ. 13:21, Ησ. 66:14, Γεν. 50:25, Ματθ. 14:12) και την τιμή των Χριστιανικών Εικόνων (Έξοδ. 24:17 [18], Γ΄ Βασ. 7:16 [Α΄ Βασ. 7:29] κτλ).
 • Δέκα (10) Βιβλία της Παλ. Διαθήκης, τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι ψευδεπίγραφα, καθώς κι άλλα πολλά.
 • Οι ψευδαπόστολοι "Εργάτες" μαζί με τα παραπάνω απορρίπτουν και την Θεότητα του Υιού (Ιωάν. 1:1, 14, 20:28, Τιτ. 2:13, Α΄ Τιμ. 3:16 κτλ) καθώς και του Αγίου Πνεύματος (Ματθ. 28:19, Ιωάν. 14:26 κτλ). Δηλαδή αρνούνται εντελώς την Αγία Τριάδα.
 • Επίσης οι ψευδαπόστολοι "Εργάτες" απ' την αρχή της ιδρύσεώς τους χειροτονούν και γυναίκες σε "Αποστόλους-Εργάτριες" το οποίο κατά το Ευαγγέλιο δεν επιτρέπεται (Α΄ Κορ. 14:34-35, Α΄ Τιμ. 2:12).
π. Άβελ (Αναστάσιος) Γκιουζέλης

Ξένες ιστοσελίδες για την αίρεση των "εργατών" (Κουνίτες)
Για λεπτομέρειες περί της κίνησης των ψευδαποστόλων "εργατών" και αναίρεση τους, δείτε στις παρακάτω Ιστοσελίδες του Διαδικτύου (Internet):
 1. www.workersect.org
 2. www.macgregorministries.org/cult_groups/2x2.html
 3. www.religioustolerance.org/chr_2x2.htm
 4. www.caic.org.au/zcoonies.htm
 5. www.thelyingtruth.info
 6. www.angelfire.com/ok3/apologia/truth.html
 7. www.angelfire.com/ri/Professing/index.html
 8. www.apologeticsindex.org/t17.html
 9. www.angelfire.com/ri/Reformedfriends/
 10. http://homepages.ihug.co.nz/~lynnc/page4.html
Για την ακριβή αναίρεση των ψευδαποστόλων «εργατών» με αγιογραφικά χωρία και μόνο, προμηθευτείτε το «Σύντομο εγχειρίδιο Ορθοδόξου Ομολογίας ‘‘Χριστός ο Αληθινός Θεός’’ (Α’ Ιωάν. 5:20)» του Δημήτριου Θ. Κόκορη, το οποίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το www.christianbook.gr .
π.Άβελ (Αναστάσιος) Γκιουζέλης