Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Εξελικτική Δημιουργία - Η αίρεση που αρνείται τους Πρωτόπλαστους

Η αίρεση με την ονομασία: «Εξελικτική Δημιουργία Exeldim» δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, και την Ορθόδοξη Πίστη, και είναι τελείως αντιχριστιανική, και βλάσφημη.
Ιδρυτές της αίρεσης στην Ελλάδα, εμφανίζονται ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και προσπαθούν να προσηλυτίσουν και άλλους στην αίρεση τους.
Κατωτέρω αναφέρουμε κάποιες συγκεκριμένες αιρετικές πλάνες της αιρέσεως «Εξελικτική Δημιουργία Exeldim»
1) Είναι λάθος να συγχέεται η Θεοπνευστία  της Αγίας Γραφής, με το "αλάθητο".  Η Αγία Γραφή περιέχει λάθη.

2) Μέσα στην Αγία Γραφή υπάρχουν βιβλία Θεόπνευστα, και βιβλία ΜΗ Θεόπνευστα. Δεν είναι όλα τα βιβλία της Αγίας Γραφής Θεόπνευστα.

3) Δεν χρειάζεται να δεχόμαστε μόνο ότι λένε οι Άγιοι Πατέρες και η Αγία Γραφή. Μπορούμε να δεχόμαστε και άλλα εκτός από αυτά, από άλλες πηγές.

4) Οι Προαδαμιαίοι άνθρωποι έλαβαν την σωτηρία, γιατί ήταν και αυτοί πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού, όπως και εμείς.

5) Πιστεύουμε ότι ο Αδάμ δεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος, υπήρχαν Προαδαμιαίοι άνθρωποι, πέθαιναν όχι γιατί είχαν αμαρτήσει, αλλά πέθαιναν γιατί το επέτρεπε ο Θεός για να συνεχίσουν να εξελίσσονται.

6) Είμαστε βέβαιοι, ότι αν έγραφαν οι ίδιοι αυτοί οι Άγιοι Πατέρες σήμερα, και οι Άγιοι θα αποδέχονταν  τους Προαδαμιαίους ανθρώπους.

7) Οι Προαδαμιαίοι άνθρωποι ήταν πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού.

8) Οι Προαδαμιαίοι άνθρωποι πήραν το Άγιο Πνεύμα.   Κατά την κάθοδο τού Κυρίου μας στον Άδη, το Άγιο Πνεύμα δόθηκε στις ψυχές του Άδη, και φυσικά και στους Προαδαμιαίους που βρίσκονταν εκεί.

9) Ο Αδάμ είχε Προαδαμιαίους γονείς. 

10) Ο Αδάμ έλαβε το Άγιο Πνεύμα από έμβρυο, μέσα στην κοιλιά της Προαδαμιαίας γυναίκας - μάνας του, όπως ακριβώς έλαβε το Άγιο Πνεύμα και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.

11) Το σώμα τού ανθρώπου, βιολογικά, εξελίχθηκε με βάση το γονιδίωμα τού πιθήκου. Ο άνθρωπος έγινε δια του πιθήκου.

12) Οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από τα ζώα.

13) Ο Κατακλυσμός του Νώε  είναι ένα παραμύθι, δεν έγινε ποτέ. Έγινε μια τοπική νεροποντή - καταιγίδα, δεν πέθαναν όλοι οι άνθρωποι, απλώς πνίγηκαν μερικοί άνθρωποι τοπικά εκεί στην περιοχή που έπεσε η βροχή.

14) Οι Προαδαμιαίοι άνθρωποι  ευρίσκονταν κι αυτοί μεταξύ των προ Χριστού ψυχών που ανεστήθησαν πνευματικά μετά την κάθοδο του Κυρίου στον Άδη.   Αναρρωτιόμαστε: Ποιες  άλλες άγνωστες σ' εμάς διευθετήσεις έχει κάνει άραγε ο Θεός για τους προ του Αδάμ προγόνους μας...»; Είμαστε απόγονοι των Προαδαμιαίων ανθρώπων.

15) Εφ' όσον λοιπόν πλάσθηκαν "κατ' εικόνα" του Θεού οι Προαδαμιαίοι, τίποτα δεν τους εμποδίζει να μετέχουν της σωτηρίας.

16) Ως μέλη της ανθρώπινης φύσης (είναι και οι Προαδαμιαίοι), την οποία εξαγίασε και θεράπευσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός με τη Σταυρική Του θυσία.

17) Το είδος μας δεν είναι το μόνο κατ' εικόνα Θεού που δημιούργησε ο Θεός. Και κάποτε ζούσαμε μαζί με τον αδελφό μας τον Νεάντερταλ.

18) Ο Θεός μετέτρεψε τον πίθηκο σε κάτι άλλο, και τον έκανε εικόνα Του Χριστού, κατ' εικόνα Θεού πλάσμα

19) Η Εύα δεν είναι η πρώτη γυναίκα που δημιούργησε ο Θεός, μετά τον Αδάμ. Υπήρχαν γυναίκες και πριν τον Αδάμ, άλλωστε και τον Αδάμ τον γέννησε γυναίκα, η Προαδαμιαία μάνα του.

20) Σήμερα είμαστε εξελισσόμενοι, δεν είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, και συνεχώς θα εξελισσόμαστε, η εξέλιξη δεν θα σταματήσει ποτέ.