Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Κωστώφ - Βιβλίο: "Ο ΓΑΜΟΣ"

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________
Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Ο Γάμος, Γάμος όχι από την Πέργαμο, "όπου ο θρόνος του σατανά” (Απκ. 2,13), Περί μυστηρίων 2, Εκδ. Αγ. Ιωάννης Δαμασκηνός, Σταμάτα 2013, σσ. 278.


Το μυστήριο του γάμου είναι το αντικείμενο του νέου βιβλίου του π. Ιωάννη Κωστώφ.

Θέματα, όπως η ιερότητα του μυστηρίου, η τεκνογονία, η πορνεία, η μοιχεία, ο πολιτικός“γάμος”, το διαζύγιο, ο φεμινισμός, οι προγαμιαίες σχέσεις κτλ. είναι μερικά από τα κεφάλαια του βιβλίου.

Σπονδυλική στήλη της θεολογίας του βιβλίου είναι η διδασκαλία της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων κάτω από το πρίσμα της ερμηνευτικής του βιβλίου του σοφού και αγίου Γέροντος Επιφανίου Θεοδωροπούλου, όπως διατυπώθηκε στο βιβλίο του“Προγαμιαίαι σχέσεις - Πολιτικός γάμος - Αμβλώσεις, Εν Αθήναις 1986”.

Το βιβλίο του π. Ιωάννη διαβάζεται απνευστί.

Είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος απαντά αναλυτικά και διεξοδικά στο Νεονικολαιτισμό και σε άλλες σύγχρονες αιρέσεις, όπως αυτές που διατυπώνουν ορισμένοι πλανεμένοι για την εγκράτεια των συζύγων, τις προγαμιαίες σχέσεις κτλ.. 

Ως γνωστόν η ανάγκη άσκησης και εγκράτειας των συζύγων δέχεται σοβαρή διαμφισβήτηση 
1.) Από νεωτεριστικά ρεύματα τα οποία πηγάζουν από ανθρώπους επηρεασμένους από την Νεορθόδοξη κακόδοξη προσέγγιση του γάμου και των σχέσων των δύο φύλων. 
2.) Από πνευματικούς με πολύ χαλαρή και ελαστική συνείδηση που δεν εμπνέουν ασκητικό φρόνημα στα πνευματικά τους παιδιά, 
3.) Αλλά και πλανεμένους μοναχούς και κληρικούς, όπως λ.χ. τον αείμνηστο μοναχό Ιωσήφ Βατοπαιδινό και τους πνευματικούς του γόνους στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και όσους εξαρτώνται πνευματικά από αυτούς.

Το βιβλίο δίνει απάντηση σε όλο το φάσμα των ερωτημάτων των πιστών για τις οικογενειακές τους σχέσεις.

Ευχόμαστε γόνιμη εκδοτική συνέχεια και συνιστούμε θερμά το βιβλίο.Του Παναγιώτη Τελεβάντου