Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Κωστώφ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_____________

Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Αντιαιρετικά εφόδια, Οχι να εκτρέφουμε, αλλά να εκτρέπουμε την αίρεσι, Διάφορα 4, Εκδ. Αγ. Ιωάννης Δαμασκηνός, Σταμάτα 2013, σσ. 319.

Δεν προφταίνουμε να διαβάζουμε όσα εκδίδει η φιλόπονη μέλισσα -π. Ιωάννης Κωστώφ- και οι συνεργάτες του.

Το παρόν σύγγραμμα αναφέρεται στις αιρέσεις και στον τρόπο της αντιμετώπισής τους.Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Οικουμενισμό και στους χιλιαστές ή μάρτυρες του Ιεχωβά όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται.

Πλούσια η πατερική κατοχύρωση των θέσεων του βιβλίου, δαψιλής η αναφορά σε σύγχρονους Αγίους Γέροντες (Παίσιο, Οσιο Πορφύριο, Σωφρόνιο, Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, Ιάκωβο Τσαλίκη, Φιλόθεο Ζερβάκο, κτλ.) και σύγχρονων ορθόδοξων και ξένων διανοητών.

Πλουσιότατο το υλικό που αποθησαυρίζεται στις υπερτριακόσιες σελίδες του λίαν ευανάγνωστου και ωφελιμότατου βιβλίου του π. Ιωάννη Κωστώφ.

Πολλά και αποκαλυπτικά όσα αναφέρει το βιβλίο αλλά δεν κρύβω ότι η πιο ευχάριστη έκπληξή μου από την ανάγνωση του βιβλίου είναι η επίγνωση που απέκτησα πόσο βαθιά αντιοικουμενιστής ήταν ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης.

Τι χρείαν έχομε ετέρων μαρτύρων όταν μορφές όπως ο Οσιος Ιουστίνος Πόποβιτς, ο Οσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος, ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο π. Ιάκωβος Τσαλίκης κτλ. εξέφραζαν με τόση σαφήνεια την αντίθεσή τους στον Οικουμενισμό;

Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαι ότι ο π. Ιωάννης αγόρασε χώρο στον Ωρωπό στον οποίο σκοπεύει να ανοικοδομήσει μοναστήρι που θα εγκαταβιώσει ο ίδιος και οι μοναχοί που βρίσκονται ή που ετοιμάζονται να προστεθούν στη συνοδεία του. 

Και όχι μόνον αυτό. 

Το κύριο εργόχειρο των μοναχών και η πηγή εσόδων της Μονής θα είναι η έκδοση απολογητικών βιβλίων. Πολύ τολμηρό εγχείρημα να στηριχτεί οικονομικά ένα μοναστήρι στις εκδόσεις βιβλίων σε καιρούς τόσο δύσκολους. Αλλά Θεός ο προνοών. 


Του Παναγιώτη Τελεβάντου