Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Άγιοι - Τιμητική προσκύνηση - Ιεροί Ναοί - Αναίρεση προτεσταντικών επιχειρημάτων μέσα από την Αγία Γραφή

Απαντήσεις μέσα από την Αγία Γραφή, σε έναν διαμαρτυρόμενο που έθεσε τα ερωτήματα. Η απάντηση από έναν σεβαστό και ευλαβή Μοναχό, που έχει οδηγήσει πολλούς στην Ορθοδοξία και τώρα είναι αδελφοί μας εν Χριστώ. Κατωτέρω το κείμενο του διαλόγου με τις απαντήσεις, και τα Αγιογραφικά χωρία. 

Το “Ἐγώ εἰμί ἡ ὁδός καί ἡ ἀλήθεια καί ἡ ζωή, οὐδείς ἔρχεται πρός τόν Πατέρα εἰ μή δι᾽ ἐμοῦ” από το Κατα Ιωάννη Ευαγγέλιο λέει ότι για να πάει κάποιος προς τον Πατέρα πρέπει να δεχτεί τον Υιό. Είναι για όσους δέχονταν μόνο τον Πατέρα ως Θεό. Τον Υιο δηλ. τον Χριστό δέν τον δέχονταν ως Θεό. Και γι᾽ αυτό εδώ λέει ο Χριστός ότι κανείς δεν παει στον Πατέρα “εἰ μή δι᾽ ἐμοῦ”!!

Οταν η Παναγία είπε “Αυτόν να ακούτε”, εννοεί να ακούτε Αυτόν επειδή ειναι Θεός! Δεν ειπε να ακούτε Aυτόν και να μήν ακούτε άλλους. Αν αυτοί οι αλλοι, (Απόστολοι, Πνευματικοί Πατέρες, Αγιοι) αυτά που λένε ή γράφουν συμφωνούν με το Χριστό τότε τους ακούμε!

Το εδάφιο αυτό δεν αναφέρετε στο να μη δεχόμαστε τους ζώντες ή κεκοιμημένους Αγίους!

Εξάλλου η Καινή Διαθήκη δεν λέει μόνο ό,τι έλεγε ο Χριστός, αλλά έχει και Επιστολές των Αποστόλων. Του Πετρου, Παύλου, Ιωάννου, Ιακώβου, Ιούδα! Αν εννοούσε να ακούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο το Χριστό δέν θα έπρεπε να τις διαβάζουμε αυτές τις Επιστολές της Καινής Διαθήκης. Αλλά τις διαβάζουμε γιατί αυτά που λένε συμφωνούν με το Χριστό!! Οι Απόστολοι είναι και θεόπνευστοι επίσης!

Ο Αγγελος δεν δέχτηκε να τον προσκηνησει ο Ιωάννης, από ταπείνωση. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ σε άλλο σημείο (στό ΑΠΟΚ 3:9) λέει ότι θα βάλει τους απίστους να προσκυνήσουν τον Επίσκοπο της Φιλαδέλφειας. Αν ο Χριστός απαγόρευε την τιμητική προσκύνηση ανθρώπων δεν θα το έλεγε αυτό!! Αφού το λέει ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ!

Επίσης:

Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ!

Το λέει εδώ:

Δευτερονόμιο 34:5-8

Δευτερονόμιο 31:16, 31:27, 31:29, 32:48-51, 33:1

Αριθμούς 27:12-13

Ιησου του Ναυή: 1:2

Ιούδα 9 (Καινή Διαθήκη)

(Μόνο ο Ηλίας και ο Ενώχ δεν έχουν πεθάνει απτην Παλαιά Διαθήκη).

Άρα αφού εμφανίσθηκε και συνομιλούσε ο Μωϋσής (Λουκά 9, 30) παρότι είχε πεθάνει, μπόρουν να εμφανιστούν και όλοι οι Άγιοι! Και οι Άγιοι Απόστολοι, και οι Άγιοι Μάρτυρες και όλοι οι Αγιοι! Και αφού μπορούν να εμφανιστούν και να μιλήσουν εδώ στη Γη, έτσι μπορούν να μιλήσουν και στο Θεό! Και γιαυτό εμείς τους λέμε να παρακαλούν το Χριστό για μάς! Και να μας βοηθάνε και οι ίδιοι!

Στην Αγ. Γραφή οι Αγιοι ακόμη και πεθαμένοι κάνουν θαύματα: Τό νεκρό σώμα (το Ι. Λείψανο) του Προφήτη Ελισαίου ανέστησε έναν νεκρό που τον βάλανε πάνω του.

Διάβασε πως το γράφει η Αγία Γραφή στο Δ´ [Β´] Βασιλέων 13:20-21:

“Ο Ελισαίος πέθανε και τον έθαψαν. Κάθε χρόνο, την άνοιξη, έμπαιναν στη χώρα Μωαβίτες επιδρομείς. Κάποτε, εκεί που έθαβαν έναν άνθρωπο, είδαν ξαφνικά μία ομάδα επιδρομέων· τότε έριξαν βιαστικά το πτώμα μέσα στόν τάφο του Ελισαίου κι έφυγαν. Μόλις όμως ήρθε σε επαφή με τα οστά του Ελισαίου ο νεκρός, ζωντάνεψε και στάθηκε στα πόδια του”(Δ´ Βασιλέων [Β΄ Βασιλέων] 13:20-21).

Οταν διαβάζουμε την Αγ. Γραφή πρέπει να πέρνουμε ΟΛΑ τα εδάφια που αναφέρονται σε κάποιο θέμα. Και όχι επιλεκτικά όπως κάνουν οι “Εργάτες” και όλες οι Προτεσταντικές ομολογίες! Δηλαδή αυτο το εδάφιο με τον Ελισσαίο το παραβλέπουν! Και πέφτουν σε πλάνη! Αν το δεχόντουσαν αυτο το εδάφιο θα δεχόντουσαν και τα Ιερά Λείψανα όλων των Αγίων!

Ο Παύλος έσκισε τα ρούχα του επειδή πήγαν να τον προσκηνήσουν ώς Θεό. Γιαυτό τα έσκισε!

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ προσκύνηση επιτρέπεται από την Αγ. Γραφή:

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ:

– ο Χριστός λέει ότι θα βάλει τους απίστους να προσκυνήσουν τον Επίσκοπο της Φιλαδελφείας: Αποκ 3:9

– Ο Ιακώβ προσκυνεί τον Ησαύ: Γεν 33:3-7

– Οι αδελφοί του Ιωσήφ τον προσκηνούν: Γεν 42:6, Γεν 43:25, Γεν 43:27, Γεν 47:31, Γεν 48:12

– Ο Ιησούς του Ναυή προσκυνεί άγγελο: Ι. Ναυή 5:14

– Ο Βαλαάμ προσκυνεί άγγελο: Αριθμ 22:31

– Τιμητική προσκύνηση αγίων ανθρώπων:

Α΄ Βασ [Α΄ Σαμουήλ] 20:41, 24:9, 25:23, 25:41

Β΄ Βασ [Β΄ Σαμουήλ] 14:4, 14:22, 18:21, 18:28

Ρουθ 2:10

Η σωστή Εικόνα της Αγίας Τριάδος είναι η φιλοξενία του Αβραάμ. Που οι τρείς Άγγελοι που παρουσιάστηκαν στον Αβραάμ και τους φιλοξένησε ήταν ο Ένας Θεός μας, δηλ. η Αγία Τριάδα. Ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Οι Εικόνες που δείχνουν τον Πατέρα με άσπρα γένια είναι λάθος! Κακώς υπάρχουν σε κάποιες Εκκλησίες. Και εγώ όταν το έμαθα ότι αυτές οι Εικόνες που δείχνουν τον Πατέρα με άσπρα γένια είναι λάθος, 2-3 τέτοιες Εικόνες που είχα τις πέταξα. Κάποιοι σωστοί Κληρικοί κάνουν προσπάθεια να μήν υπάρχουν αυτές οι Εικόνες στους Ι. Ναούς.

Τότε τον λάτρευαν τον Θεό ΜΟΝΟ στην Ιερουσαλήμ και ΜΟΝΟ στο όρος Χωρήβ. Και ο Χριστός λέγοντας ότι δεν θα Τον λατρεύουν τον Θεό στην Ιερουσαλήμ και στο Χωρήβ εννοούσε ότι θα σταματήσουν να Τον λατρεύουν ΕΚΕΙ και ότι θα Τον λατρεύουν πλέον με το Χριστιανισμό σέ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ. Σε όλη τον κόσμο.

Στην αρχή οι Χριστιανοι λάτρευαν το Θεό μόνο σε σπίτια κρυφά απ᾽ τους Εβραίους και τους ειδωλολάτρες. Μετά που αυξήθηκαν πολύ οι διωγμοί Τον λάτρευαν στις Κατακόμβες κάτω από τη Γή. Για 3 αιώνες ως τον 4ο αιώνα οι Χριστιανοί λάτρευαν το Θεό κρυφά κάτω από τη Γή. Τον 4ο αιώνα που βγήκε αυτοκράτορας ο Μέγας Κωνσταντίνος και σταμάτησε τους διωγμούς οι Χριστιανοί βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια και άρχισαν να λατρεύουν το Θεό ελεύθερα παντού.

Οι ειδωλολάτρες άρχισαν τότε μαζικά να βαπτίζονται Χριστιανοί, όπως και ο ίδιος ο Μέγας Κωνσταντίνος ο οποίος και αγίασε, και από ειδωλολατρικούς ναούς πλέον έφτιαχναν Χριστιανικούς Ναούς! Ἠ μετέτρεπαν τους ειδωλολατρικούς σε Χριστιανικούς Ναούς!

Ο Χριστός μπορεί να λατρεύεται παντού πλέον!

Σε Ναους. σε σπίτια, σε καράβια, σε τραίνα, στο δάσος, στην ύπαιθρο, ΠΑΝΤΟΥ! Όχι μόνο στην Ιερουσαλήμ και στο Χωρήβ!

Μεσα στην Εκκλησία να ξέρεις ότι υπάρχουν και σωστοί και λάθος Χριστιανοί! Και ξέρω πολλές περιπτώσεις Χριστιανών, Κληρικών και λαϊκών που δίνουν τα πάντα στους φτωχούς!