Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Οι προαδαμιαίοι εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι (και οι γονείς του Αδάμ) αναστήθηκαν!!!


Ας δούμε μερικά σημεία, από την διδασκαλία της αίρεσης "Exeldim Εξελικτική Δημιουργία". 
Σημεία που έρχονται σε ευθεία αντίθεση, και σύγκρουση με την Αγία Γραφή και την Ορθόδοξη πίστη.

Η αίρεση αυτή πρεσβεύει τα εξής:


1) Ο Αδάμ είχε γονείς, και η οικογένεια του Αδάμ (μάνα, πατέρας, αδέλφια, αδελφές, οι φίλοι του, και οι συμπατριώτες του...) ζούσαν ΕΚΤΟΣ του παραδείσου. Ο Θεός πήρε τον Αδάμ (δεν γνωρίζουμε σε ποια ηλικία) προφανώς σε μικρή ηλικία, και τον έβαλε μέσα στον κήπο της Εδέμ.

2) Οι συγγενείς του Αδάμ, και οι υπόλοιποι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη. 

3) Ο Θεός έχει κάνει και άλλες, άγνωστες σε εμάς, διευθετήσεις για τους προαδαμιαίους (εξελισσόμενους πιθηκανθρώπους) οι οποίοι έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη.

4) Όταν αναφέρει η Αγία Γραφή για "άρσεν και θήλυ" δεν εννοεί τον Αδάμ και την Εύα. Αναφέρεται σε άλλες γυναίκες, (προφανώς, αναφέρεται στην μάνα του Αδάμ, τις αδελφές του, και τις γειτόνισσες...)

5) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) δημιουργήθηκαν με την μέθοδο της εξέλιξης από άλλες μορφές ζωής (από σαύρες, ποντίκια, γουρούνια...) και έγιναν μέσω της εξέλιξης ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ (!) Δηλαδή, η Εικόνα Του Θεού είναι Εικόνα όλων των ζώων που προηγήθηκαν των εξελισσόμενων πιθηκανθρώπων, μέχρι να φτάσουμε στους γονείς του Αδάμ.

6) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) είναι ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, έχουν αναστηθεί πνευματικά μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη, και έχουν λάβει την σωτηρία τους, από την σταυρική θυσία Του Ιησού Χριστού, και το Αίμα Του που έχυσε πάνω στον Σταυρό. Επίσης, ο Θεός έχει κάνει και άλλες ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που εμείς δεν γνωρίζουμε.

7) Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι απόγονοι του Αδάμ, ούτε του Νώε, γιατί υπήρχαν προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) και γιατί ο Κατακλυσμός του Νώε είναι ένα παραμύθι, ένας μύθος, και δεν έγινε ποτέ ο Κατακλυσμός του Νώε. Έγινε μια τοπική καταιγίδα, και όσοι κόλλησαν στην λάσπη από την απότομη βροχή, αυτοί πνίγηκαν στα λασπόνερα, και οι υπόλοιποι πιθηκάνθρωποι (για να συνεχιστεί η εξέλιξη) σκαρφάλωσαν στις κοντινές πλαγιές και κοίταζαν τους άλλους που πνίγονταν. Λόγω του ότι δεν είχαν προλάβει να φτιάξουν βάρκες, δεν κατάφεραν να τους σώσουν, και έτσι, δυστυχώς, πνίγηκαν από την βροχή του Κατακλυσμού του Νώε…

8) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) θα κριθούν όπως περιγράφει ο απόστολος Παύλος στην επιστολή του, Προς Ρωμαίους 2 : 14,15 – 26,27. 

Αυτά που αναγράφονται πιο πάνω, αποτελούν μερικά  σημεία από την διδασκαλία της αίρεσης που προσφάτως (τα τελευταία  χρόνια) έχει έρθει και στην Ελλάδα, από την Αμερική, και οι ντόπιοι αιρετικοί την διαμόρφωσαν ώστε να δημιουργηθεί αυτό το ανίερο κατασκεύασμα με τον τίτλο:  «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία». 

Οι προπαγανδιστές της αίρεσης, ρίχνουν στάχτη στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν, λέγοντας ότι, η αίρεση Exeldim αναφέρεται στην παλαιοντολογία, και ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη πίστη, δηλαδή, ότι, δεν είναι σωτηριολογικό θέμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, μια μεγάλη απάτη.  Αυτό αποδεικνύεται σε αυτό το άρθρο, αλλά και σε άλλα πάμπολλα σημεία την ανίερης διδασκαλίας της αίρεσης αυτής. Οι οπαδοί της Exeldim, πιστεύουν στην σωτηρία της ψυχής των πιθηκανθρώπων, και μάλιστα λένε ότι, ΤΩΡΑ, οι πιθηκάνθρωποι είναι αναστημένοι πνευματικά, και ότι ο Χριστός σταυρώθηκε και τους χάρισε την σωτηρία, με την κάθοδο Του στον Άδη, τους ανέστησε πνευματικά, και έχει κάνει ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που δεν τις έχει αποκαλύψει σε εμάς. 

Όπως βλέπουμε, αποδεικνύεται από τα δικά τους γραπτά, ότι αλλοιώνουν το σωτηριολογικό δόγμα της σωτηρίας της ψυχής που διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και οι Πατέρες, η Ιερά Παράδοση και η Αγία Γραφή. 

Μήπως υπάρχει κάποιο σημείο μέσα στην Ορθόδοξη πίστη, ή την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας, στο οποίο να αναφέρεται ότι ο Ιησούς Χριστός ανέστησε τους προαδαμιαίους πιθηκανθρώπους με την κάθοδο Του στον Άδη; Ότι σταυρώθηκε και έχυσε το αίμα Του για την σωτηρία των προαδαμιαίων πιθηκανθρώπων; Ότι έπλασε πιθηκανθρώπους ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ; Ότι ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα πήρε σάρκα πιθήκου; Ότι πάνω στον σταυρό, ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα απόγονος πιθηκανθρώπων έχυσε αίμα κτήνους; 

Ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε, και ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, για να γίνουμε κατά χάριν θεοί. Αν ο Ιησούς Χριστός είχε λάβει σάρκα πιθηκανθρώπων, και ήταν απόγονος πιθηκανθρώπων, κατά σάρκα, τότε δεν ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, (με την θυσία Του στον σταυρό) ούτε έσωσε τον άνθρωπο. Δεν έσωσε τον άνθρωπο ο Χριστός, έσωσε τον πίθηκο (!) Αυτή είναι η ανίερη πίστη της αίρεσης: «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία». 

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι, το δόγμα της αίρεσης αυτή, είναι δόγμα που χτυπάει την καρδιά της Ορθόδοξης πίστης μας, και είναι βλάσφημη διδασκαλία, η οποία κάνει άμεση αναφορά στην σωτηρία της ψυχής μας, είναι καθαρά σωτηριολογικό το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η Exeldim, και όπως διαβάζουμε στα δικά τους γραπτά, βάλλουν κατά του σωτηριολογικού δόγματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και γενικότερα, της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας.

Ευχόμαστε, και προσευχόμαστε, να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην Εκκλησία Του Χριστού, και παρακαλούμε Τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, όσοι αδελφοί μας έχουν πλανηθεί, να φύγουν από αυτή την αντίχριστη αίρεση που οδηγεί ψυχές στην αιώνια κόλαση, και να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να σώσουν την αθάνατη ψυχή τους.  Υπογραμμίζουμε ότι, η αίρεση Exeldim πρεσβεύει ότι, ο άνθρωπος ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να εξελίσσεται, και θα εξελίσσεται συνεχώς... Δηλαδή, ΔΕΝ είμαστε άνθρωποι, είμαστε πιθηκάνθρωποι σε τροχιά συνεχούς, και αδιάκοπης εξελίξεως....