Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Επίσκοποι μοιράζουν την Καινή Διαθήκη στα σχολεία μαζί με τους Γεδεωνίτες..!!!

Ενημερώνουμε όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, ό,τι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, δέχεται ως έγκυρο κείμενο της Αγίας Γραφής :

1) Την Παλαιά Διαθήκη των Εβδομήκοντα (Ο') 

 2) Την Καινή Διαθήκη το αρχαίο κείμενο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. 

Κανένα άλλο κείμενο δεν είναι αξιόπιστο και έγκυρο. 

Δεν πρέπει να μελετάμε τις μεταφράσεις των διαφόρων ομολογιών εάν αυτές δεν συμφωνούν και δεν είναι εγκεκριμένες από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Παρατηρείται το φαινόμενο κάθε ένας να βγάζει μια μετάφραση που να συμφωνεί με τις δικές του δογματικές πεποιθήσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο και το καταδικάζει η ίδια η Αγία Γραφή. 

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και από όποιον άλλο ερευνητή θέλει να μάθει την αλήθεια, όταν κρατάει στα χέρια του μια μετάφραση. 

Πρέπει να δεχόμαστε και εμπιστευόμαστε για την σωτηρία μας μέσω της Ορθοδόξου Πίστεως  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  Την Παλαιά Διαθήκη των Εβδομήκοντα (Ο') και την Καινή Διαθήκη το αρχαίο κείμενο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, χρησιμοποιεί στις Ιερές Ακολουθίες και στη Θεία Λειτουργία. 

Πρωταρχική ευθύνη έχουν οι υπεύθυνοι ποιμένες του λαού, οι Ιερείς κάθε βαθμού, στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί - θεολόγοι και κατόπιν έχουν ευθύνη όλοι οι λαϊκοί να γνωρίζουν, μετά από σοβαρή έρευνα και μελέτη, ποια είναι η πίστη τους και ποια κείμενα εμπιστεύονται για την Χριστιανική Ορθόδοξη κατήχηση των ιδίων και των παιδιών τους. 

Το ανωτέρω σχόλιο υπογράφεται από το ιστολόγιό μας.

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μητρόπολη Κορίνθου

“Οι Φίλοι της Αγίας Γραφής" και η Μητρόπολη Κορίνθου μοίρασαν την Αγ. Γραφή σε σχολεία του νομού.

Στα πλαίσια της Ποιμαντικής ευθύνης του στον ευαίσθητο χώρο της μαθητιώσας νεολαίας της Μητροπολιτικής Επαρχίας μας και με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που διανύουμε, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος σε συνεργασία με το σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ» (Ευριπίδου 14, Αθήνα) επισκεφθήκε το 4ον Γυμνάσιο της πόλεώς μας ως και τα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και μοίρασαν στους μαθητές και στους καθηγητές Καινές Διαθήκες σε μετάφραση, αφού μίλησε στα παιδιά επίκαιρα.
Επίσης την ίδια ημέρα άλλες δύο ομάδες με ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και μέλη του εν λόγω Σωματείου επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Λύκειο Κορίνθου ως και τα Γυμνάσια Αγίων Θεοδώρων και Ισθμίας, όπου σε συνεργασία με την Διεύθυνση των Σχολείων και τους Θεολόγους Καθηγητές προσέφεραν σε διδάσκοντες και διδασκομένους περί τις 1.928 Καινές Διαθήκες σε μετάφραση, δωρεάν προσφορά του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ».
Η διανομή  Ευαγγελίων θα επαναληφθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009 σε άλλα σχολεία της πολεώς μας και της πόλεως Λουτρακίου.

Πηγή:http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=13035

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μητρόπολη Δημητριάδος 

Διανομή της Αγίας Γραφής στα σχολεία.

Με σκοπό τη διάδοση του Ευαγγελικού λόγου στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού Μαγνησίας, η Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, διένειμε 10.000 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής. Τα αντίτυπα προσφέρθηκαν στην τοπική Εκκλησία από τους «Φίλους της Αγίας Γραφής» και περιέχουν τη νεοελληνική απόδοση των κειμένων, εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Πηγή:http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_91.html#n5
================================
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ;
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ:

“Οι φίλοι της Αγίας Γραφής”

Το φθινόπωρο του 1898 ο Τζον Νίκολσον από το Γουινσκόνσκι των ΗΠΑ - εμπορικός αντιπρόσωπος στο επάγγελμα - ταξίδεψε για δουλειές στην πόλη Μπόσκομπες αλλά έφτασε αργά τη νύκτα. Στο Κεντρικό Ξενοδοχείο υπήρχαν μόνο ένα δίκλινο που αναγκαστικά έπρεπε να το μοιραστεί με κάποιον Σαμουήλ Χιλ. Ο Νίκολσον σαν παιδί είχε στην ετοιμοθάνατη μητέρα του ότι καθημερινά πριν κοιμηθεί θα διάβαζε την Αγία Γραφή και θα προσεύχετο όπου και να ήταν. Αυτό έκανε και εκείνη τη βραδιά. Με έκπληξη είδε ότι και ο Σαμουήλ Χιλ ήταν πιστός χριστιανός και με χαρά προσευχήθηκαν μαζί. Από τότε άρχισε μια αδελφική φιλία όπου και αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα Χριστιανικό Σωματείο για εμπόρους ώστε να έχουν κοινωνία όπου και αν ταξίδευαν. Την 1 Ιουλίου 1899 μαζεύτηκαν στο Τζεϊνσβιλ του Γουινσκόνσκι τρία άτομα. Ο Νίκολσον, ο Χιλ και ο Γουϊλιαμ Νάϊτς. Το σωματείο ιδρύθηκε με τον Νίκολσον Πρόεδρο, τον Νάϊτς αντιπρόεδρο και τον Χιλ γραμματέα και ταμία. Πολλή σκέψη δόθηκε στο όνομα του Σωματείου. Μετά από έντονη προσευχή ο Νάϊτς σκέφθηκε και είπε «θα το ονομάσουμε Γεδεωνίτες». Διάβασε το 6ο και 7ο κεφάλαιο από τους Κριτές δείχνοντας ξεκάθαρα πως ο Γεδεών ήταν άνθρωπος ταπεινός, πιστός και υπάκουος στο θέλημα του Θεού ανεξάρτητα από τα δικά του σχέδια και την κοινωνία γύρω του. Το σωματείο σαν πρώτο σκοπό του είχε τον ευαγγελισμό της περιοχής όπου και αν ταξίδευαν. Γι αυτό το λόγο ζήταγαν σε κάθε ξενοδοχείο να έχει η ρεσεψιόν την Αγία Γραφή σαν σημείο αναφοράς. Αργότερα για καλύτερη μαρτυρία ζήτησαν να υπάρχει η Αγία Γραφή σε κάθε δωμάτιο του κάθε ξενοδοχείου που επισκέπτονταν. Το σωματείο αυξανόταν όχι μόνο από ταξιδιώτες εμπόρους αλλά και από κάθε επαγγελματία που συμφωνούσε με αυτή τη μέθοδο ευαγγελισμού. Σήμερα, πάνω από εκατό χρόνια λειτουργίας, το σωματείο έχει εξαπλωθεί σε 179 χώρες παγκοσμίως με πάνω από 30.000 μέλη. Ο σκοπός του σωματείου είναι να εφοδιάσει τον Λόγο του Θεού εκτός από τα ξενοδοχεία στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φυλακές, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, πυροσβεστική και αλλού. Κάθε χρόνο πάνω από 50 εκατομμύρια Γραφές διανέμονται παγκοσμίως και από την ίδρυση του σωματείου έχουν διανεμηθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο Γραφές.

Πηγή:
http://www.e-fos.gr/pgs/about_001.asp?LANG=58&HAUS=52&TYPE=9

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ WIKIPEDIA ΓΡΑΦΕΙ :

Οι Γεδεωνίτες ή Φίλοι της Αγίας Γραφής (αγγλ.: Gideons International) είναι ένας υπερδογματικός Χριστιανικός σύνδεσμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται από τον Μάρτιο του 1953 με πρωτεργάτη τον Μιλτιάδη Αγγελάτο από την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία. Αρχικά διαμοίραζαν αντίτυπα της Νεοελληνικής Μετάφρασης. Σήμερα διαμοιράζουν και την Νέα Μετάφραση της Βίβλου.

Πηγή:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CF%89%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82
================================

http://aktines.blogspot.gr/2009/05/blog-post_13.html