Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ EXELDIM


ΑΠΟ ΤΟΝ  ΑΔΑΜ, ή... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ ;


Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός  ξεκαθάρισε την διαφορά ζωής και σάρκας ανάμεσα στον άνθρωπο και στα κτήνη τής γής, όταν σαφέστατα στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο λέει:

" ...πόσω ούν διαφέρει άνθρωπος προβάτου;..." 

( Ματθ. ιβ΄12), και αλλού: 

"...κατανοήσατε τούς κόρακας, ότι ού σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν...πόσω μάλλον υμείς ( οί άνθρωποι ) διαφέρετε τών πετεινών..." 

(Λουκ. ιβ΄24), 


Ενώ ο Απόστολος Παύλος σημειώνει στην Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του, (ιε΄ 39) μια γενική διευκρίνιση:

"...ού πάσα σάρξ ή αυτή σάρξ, αλλά άλλη μέν ανθρώπων, άλλη δέ σάρξ κτηνών, άλλη δέ ιχθύων, άλλη δέ πετεινών..."

Αλλά, πέραν τών θεολογικών αυτών αναφορών, μιά χαρακτηριστική δημοσίευση πού είδαμε στόν τύπο δίνει μιά σύγχρονη απάντηση στό παραπάνω ερώτημα:

"...Σχετικά λοιπόν με τα όσα αντιεπιστημονικά κατά καιρούς γράφονται για την δήθεν «τεκμηριωμένη » και επιστημονικά αποδεδειγμένη (;) άποψη, περί της ξεπερασμένης πια, και αναπόδεικτης «θεωρίας της εξελίξεως» του Δαρβίνου, την οποία κατά τακτά διαστήματα ανασύρουν μέσα από τις σκόνες του έτους 1859, για να την λανσάρουν για καινούργια, θα θέλαμε να ρωτήσουμε όλους αυτούς, από πότε άρχισε και στην χώρα μας να βαπτίζεται μία  υποθετική   θεωρία ως … ατράνταχτη επιστημονική απόδειξη;      

Ο ίδιος ο Δαρβίνος στο βιβλίο του «Η καταγωγή των ειδών» χρησιμοποιεί την φράση    «We may well suppose»  (μπορούμε να υποθέσουμε) πάνω από   600  φορές!          

Αν ο ίδιος ο Δαρβίνος συνιστά την υπόθεση, και αν ο διάσημος φιλόσοφος – βιολόγος Hans Driesch (Χάνς Ντρίς), ο οποίος υπήρξε ο κύριος μαθητής του Χαίκελ, του εκπροσώπου δηλ. του υλιστικού μονισμού, γράφει επί λέξει ότι : 

«για τους φωτισμένους ανθρώπους, ο Δαρβινισμός έχει πεθάνει εδώ και χρόνια», μήπως αλήθεια ορισμένοι άνθρωποι της επιστήμης γίνονται, ηθελημένα ή άθελά τους, Δαρβινικώτεροι του Δαρβίνου ; 


2ον) Οσο για το τι ακριβώς πρεσβεύει η σύγχρονη Βιολογία, άς θυμηθούμε το τελευταίο συνέδριο του Σικάγου  στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 160 επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, Βιολόγοι, Γενετιστές, Εμβρυολόγοι, Παλαιοντολόγοι, Γεωλόγοι και Οικολόγοι, και θα πάρουμε την απάντηση. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, την Δαρβίνειο και την Νεοδαρβίνειο συνθετική θεωρία της εξελίξεως την έκανε κυριολεκτικώς σκόνη  καταλήγοντας :  

«Τέτοια εξέλιξη που να αφορά τον άνθρωπο   δεν   υπάρχει» . 

(εφημ. Σάνταιυ Τάϊμς ). 

Και ο καθηγητής Τζών Σεπκόσκι του Πανεπιστημίου του Σικάγου δήλωσε « Κουράσθηκα να ακούω να μιλούν για ατέλειες αποδείξεων στα απολιθώματα. Μέσα σε έναν αιώνα έπρεπε να τεκμηριωθεί επί τέλους μια επιστημονική άποψη ».          

Ο δε Φραντζέσκο Αγιάλα (F. j. Ayala) αυθεντία της σύγχρονης συνθετικής θεωρίας της εξελίξεως, παραδέχθηκε έντιμα παρ΄ όλο ότι είναι μαθητής του Ντομπλάνσκυ, ότι έχει πλέον πεισθεί, πώς οι μικρές αλλαγές δεν συσσωρεύονται ώστε να δημιουργούν βαθμιαία εξέλιξη (περιοδικό Science).

Τέλος, σαν απλοί άνθρωποι ας σκεφθούμε:

α) Αφού ο άνθρωπος «κατάγεται» από τον πίθηκο, όπως μερικοί άθεοι ισχυρίζονται     (προσπαθώντας να βγάλουν τον Θεό - Δημιουργό από την μέση) γιατί και  σήμερα    οι πίθηκοι να μη γεννούν ανθρώπους;
 Έτσι, έναν για δείγμα, μέσα στους τόσους αιώνες που πέρασαν ... 

β) Αφού ο άνθρωπος « κατάγεται » από τον πίθηκο, γιατί δεν χρησιμοποιείται αίμα πιθήκων σε αιμοδοσία ανθρώπων;  Αν συνέβαινε αυτό, αλλοίμονο τότε στους πιθήκους απανταχού της Γής … 

γ) Γιατί ο κυβισμός κρανίων, ανθρώπων  καί πιθήκων να είναι εντελώς άσχετος; 

δ) Γιατί δεν μπορεί να γίνη γενετική διασταύρωση με πίθηκο;  

Μήπως γιατί είναι  διαφορετικού είδους; (αλλαγή ειδών αδύνατος . 

ε) Αν ο άνθρωπος είναι προϊόν τυχαίας εξελίξεως, γιατί να έχη τέλεια οργανική συμμετρία;  
Γιατί να έχει  δυο πόδια ο πατέρας ή  η μητέρα, και τα παιδιά να γεννιούνται πάλι με δυο, και όχι με τρία  ή  τέσσερα πόδια, αφού όλα τυχαίως έγιναν; 

Γιατί να έχουμε πέντε δάκτυλα στο ένα χέρι, και πέντε στο άλλο; Και όχι  δέκα και δεκαπέντε; 

Γιατί όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι να έχουν δυο μάτια, και μάλιστα στο άνω και εμπρόσθιο τμήμα του κεφαλιού, για σωστή κατόπτευση του χώρου , και γιατί να μη βρίσκονται τα μάτια κάτω από τα …. πόδια, αφού όλα τυχαίως έγιναν; 

Γιατί τέτοια παγκόσμια αρμονία ; 
Πλήθος  « γ ι α τ ί » …

Και τέλος αλήθεια, γιατί μερικοί άνθρωποι, να χαίρονται, και να θέλουν να κατάγονται από πιθήκους, ψάρια, και φίδια, και να μη θέλουν έντιμα  να παραδεχθούν, (αφού όλη η παγκόσμια συμμετρία του Θεού, φωνάζει εναντίον τους) ότι κατάγονται από Θεό Δημιουργό, που συντηρεί έν σοφία τα πάντα, προσπαθώντας να ξαναζωντανεύσουν μία, ξεπερασμένη από την σύγχρονη επιστήμη θεωρία, ξεχνώντας ότι ζούμε στο έτος 2005 και όχι στα 1859 

Αλήθεια, γιατί;

Ας θυμηθούμε όμως και κάποια άλλα στοιχεία.

1) Τον Μάρτιο λοιπόν του 1981 ο Κυβερνήτης της Πολιτείας Αρκάνσας των ΗΠΑ , η Βουλή και η Γερουσία, ενέκριναν έκδοση Νόμου για την επιβολή της διδασκαλίας της Αγίας Γραφής περί Δημιουργίας , ως επιστημονικής, α π ρ ό σ β λ η τ η ς  μέχρι τώρα θεωρίας . 

2) Τον ίδιο μήνα έγινε στο Λός Αντζελες μία δίκη. Κατηγορούμενο ήταν, ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της Καλιφόρνιας, για διδασκαλία των μαθητών με αναπόδεικτες θεωρίες, πού δίδασκε ότι ο άνθρωπος κατάγεται από « αμοιβάδες, ψάρια, και ερπετά » . Μηνυτής, εκ μέρους του 13 ετούς παιδιού του, ο Κέλλυ Σηγκραίηβς, εκδότης και Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών της Επιστήμης της Δημιουργίας . 

Απόφαση : Να δοθεί εντολή σε όλες τις εκπαιδευτικές αρχές της Πολιτείας ώστε να καταργηθεί ο δογματικός τρόπος της θεωρίας και να διδάσκεται ως μία πιθανότης. 

3) Οι Πολιτείες Νότιος Ντακότα, Ουϊσκόνσιν και Μισσούρι, διδάσκουν την Βιβλική άποψη στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ η Αϊόβα και το Τέξας διδάσκουν την Δαρβίνειο, σαν μια από τις διάφορες θεωρίες. 

Οι Πολιτείες Μισσισιπή, Γεωργία, και Ινδιάνα, διδάσκουν την Βιβλική θέση της Γενέσεως ως επιστημονική. 

Ακόμη, στο Πανεπιστήμιο Μίτσιγκαν η έκθεση περί Νεοδαρβινισμού έχει πια περιορισθεί από 2.750 λέξεις μόνο σε 296!…


Πηγή: 
http://www.kivotoshelp.gr/index.php/praktikh-theologia-menu/107-apo-ton-adam-i-apo-ton-pithiko