Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Δεν είμαστε απόγονοι του Αδάμ και του Νώε;


Ο μακαριστός πατήρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ  υπερασπίζεται την Ορθόδοξη πίστη, κατακεραυνώνοντας  την αίρεση της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim, σχετικά με το θέμα του κατακλυσμού, και των απογόνων του ΝΩΕ. Η Exeldim διαδίδει ότι ο κατακλυσμός του ΝΩΕ ήταν μια τοπική καταιγίδα, και ότι δεν ήταν κατακλυσμός, αλλά ήταν μια νεροποντή στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Δεν πνίγηκαν οι άνθρωποι, αλλά υπήρχαν άνθρωποι στην γη οι οποίοι δεν πνίγηκαν, και σκαρφάλωσαν σε ψηλότερα σημεία, ή βρίσκονταν σε άλλες περιοχές, και δεν πνίγηκαν, ούτε καν είδαν καθόλου το νερό του κατακλυσμού. Από αυτούς τους ανθρώπους προήλθαν οι άνθρωποι, και μερικοί εκ' των ανθρώπων προήλθαν από τον ΝΩΕ. Αυτές είναι δοξασίες της νέας εποχής, που σκοπό έχουν να πλανήσουν ακόμη και τους εκλεκτούς. Ο μακαριστός πατήρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
δίδει την απάντηση, και αποστομώνει τους αιρετικούς.

Παραθέτουμε την διδασκαλία της Εξελικτικής Δημιουργίας Exeldim, και στην συνέχεια, παραθέτουμε το video με την ομιλία του μακαριστού π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ  με την Ορθόδοξη τοποθέτηση πάνω στο θέμα του κατακλυσμού, και της καταγωγής του ανθρωπίνου γένους.
* * *
Εξελικτική Δημιουργία Exeldim:

"Σύμφωνα με τα όσα έχουμε αναπτύξει στην ιστοσελίδα αυτή, εφ’ όσον υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι προ του Αδάμ, και εφ’ όσον ο κατακλυσμός ήταν τοπικός, σημαίνει ότι σήμερα ζουν άνθρωποι που δεν είναι απόγονοι ούτε του Νώε, ούτε του Αδάμ. Για παράδειγμα οι μαύροι της Αφρικής, οι κόκκινοι της Αμερικής και οι κίτρινοι της Ασίας, δεν είναι απόγονοι ούτε του Αδάμ ούτε του Νώε, μια και η ιστορία τους ξεκινάει ενωρίτερα από τον Αδάμ και δεν διακόπτεται από τον κατακλυσμό τού Νώε. Εφ' όσον λοιπόν πλάσθηκαν "κατ' εικόνα" του Θεού οι Προαδαμιαίοι, τίποτα δεν τους εμποδίζει να μετέχουν της σωτηρίας, ως μέλη της ανθρώπινης φύσης, την οποία εξαγίασε και θεράπευσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός με τη Σταυρική Του θυσία".
* * *
Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία από τον μακαριστό
π.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ