Για πληροφορίες και ερωτήσεις γράψτε μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _ akhs1914@hotmail.com
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Face Book _ Κάντε αίτημα φιλίας στο Face Book εδώ _ www.facebook.com/Kosmas.Agrinio

Περίπτερα διανομής προσηλυτιστικού υλικού τοποθετούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα των Ορθοδόξων Χριστιανών


Μάλιστα αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν λίγες οι θετικές ψήφοι οι οποίες μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλειοψήφησαν στη συνεδρίαση και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν και κατά πόσο θα δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο.

Πάντως η υπόθεση προχωρά μέχρι στιγμής και αναμένονται οι αποφάσεις και από άλλες υπηρεσίες οι οποίες έχουν δικαιοδοσία στην παραλιακή.

Σε επικοινωνία που είχε το Pamepreveza.gr με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο ο Σεβασμιότατος εξέφρασε σφόδρα την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην αποκλειστική δήλωση του στο Pamepreveza.gr ο Μητροπολίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οφείλει να προστατεύσει το ποίμνιό του από οποιαδήποτε παράνομη δράση ή πρακτική οιασδήποτε αίρεσης ή σέχτας.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομου στο pamepreveza.gr για την τοποθέτηση πάγκου από τους μάρτυρες του Ιεχωβά στην παραλιακή της Πρέβεζας:

"Ως Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας οφείλω να προστατεύσω το ποίμνιό μου από οποιαδήποτε παράνομη δράση ή πρακτική οιασδήποτε αίρεσης ή σέχτας. Είναι καθήκον μου.


Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα και απολύτως σεβαστό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας που αφορά σε οποιαδήποτε γνωστή θρησκεία και τελείως διαφορετικό πράγμα ο παράνομος προσηλυτισμός, οι πρακτικές του οποίου έχουν οδηγήσει στην απόλυτη χειραγώγηση και στη στυγνή εκμετάλλευση αρκετών συνανθρώπων μας". 

ΠΗΓΗ:«Μάρτυρες του Ιεχωβά» οι γνωστοί ως Χιλιαστές»

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΗΛ: 26410 - 55730  &  26410 - 22824
_____________


«Μάρτυρες του Ιεχωβά» οι γνωστοί ως Χιλιαστές»


Τους βλέπαμε στις πλατείες να κρατούν την « σκοπιά και το ξύπνα» , μετά να χτυπούν τις πόρτες μας για να διαδώσουν τις πλάνες τους, τελευταία να αφήνουν ενυπόγραφες χειρόγραφες επιστολές, τις οποίες πετούν κάτω από τις πόρτες διαμερισμάτων που επισκέπτονται με σκοπό να καλέσουν στην αίθουσα της Βασιλείας των ουρανών τους απελπισμένους - λόγω κρίσης- για να τους εξασφαλίσουν την αληθινή ευτυχία».Οι πλάνες που κηρύττουν είναι οι εξής:

Ο Θεός είναι ο Ιεχωβά, ζει στον ουρανό, είναι πνεύμα που δεν φαίνεται. Ο Χριστός ήταν το πρώτο δημιούργημα του Θεού, άρα κτίσμα. Ο Θεός Τον χρησιμοποίησε ως πρώτιστο εκπρόσωπο του.Ο Ιησούς ήταν τέλειος άνθρωπος όπως ακριβώς ο Αδάμ. 
Ήταν τέλεια υπάκουος στον Θεό, όχι όμως αληθινός Θεός δημιουργός όπως ο Πατέρας.  Σταυρώθηκε επάνω σε πάσσαλο και όχι σε σταυρό που είχαν σύμβολο οι Αρχαίες ψεύτικες θρησκείες. Ο Ιεχωβά δεν είναι τρία πρόσωπα. Μόνο ο πατέρας, είναι ο μόνος αληθινός.


Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι πρόσωπο, αλλά ή ενεργός δύναμη του Θεού. Οι νεκροί δεν αισθάνονται τίποτα. Ή ψυχή πεθαίνει, δεν συνεχίζει να ζει μετά τον Θάνατο, όπως ακριβώς τα ζώα.
Θεωρούν ότι η ψυχή είναι στο αίμα και άρα δεν πρέπει να τρώμε αίμα, και να κάνουμε μεταγγίσεις.
Διδάσκουν ότι όλη ή γη θα γίνει ένας παράδεισος. Θα προηγηθεί όμως ή εξάλειψη των πονηρών ανθρώπων. Αυτό θα συμβεί στον Αρμαγεδδώνα, ο οποίος είναι πόλεμος που θα κάνει ό θεός.
Κατόπιν ο Ιησούς Χριστός θα κυβερνήσει τη γη για 1.000 χρόνια ,και κατόπιν θα παραδώσει την βασιλεία του στον Πατέρα.    Τότε όλα θα είναι τέλεια...Ή Ιστορία τους:Όλα άρχισαν στην Πενσυλβάνια περί το 1800


από τον Κάρολο Τέηζ  Ρώσσελ που δημιούργησε μια μικρή ομάδα μελέτης της Βίβλου που έμελλε να γίνει ή Βιβλική και φυλλαδική εταιρεία «ΣΚΟΠΙΑ». 


Δανειζόμενος απ' τις προφητικές διδαχές του Νέλσον Μπάρμπουρ,  ο Ρώσσελ ισχυρίστηκε ότι το 1799 ο κόσμος είχε μπει στον καιρό τού τέλους, ότι το 1874 ό Χριστός είχε επιστρέψει αόρατος στην γη κι ότι το 1914 ο κόσμος θα καταστρεφόταν.

Το 1897 ο Ρώσσελ 27 χρόνων τότε, πίστευε τόσο πολύ, ότι αυτές οι ημερομηνίες ήταν θεόσταλτες, που πούλησε την ανθηρή επιχείρηση του και στράφηκε προς άλλη κατεύθυνση.


Σχεδόν χωρίς θεολογικό υπόβαθρο   άρχισε να εκδίδει το περιοδικό «ΣΚΟΠΙΑ της Σιών και κήρυκα της του Χριστού Παρουσίας»

Αυτό το περιοδικό γνωστό σήμερα  με το όνομα «ΣΚΟΠΙΑ»  που αρχικά εκδίδονταν σε 6.000 αντίτυπα, τώρα έχει φτάσει σε 288.000.000 αντίτυπα ετησίως

υπαγορεύει το δογματικό πλαίσιο των Μαρτύρων τού Ιεχωβά.

Ό Ρώσσελ ήταν πολυγραφότατος. Ανάμεσα στα έργα του ξεχωρίζουν οι «Γραφικές Μελέτες».

ο ίδιος τις θεωρούσε απαραίτητες για την κατανόηση της βίβλου, γιατί πίστευε, ότι μόνη της ή Βίβλος οδηγεί σε πνευματικό σκότος.
Ο Ρώσσελ δίδασκε ότι ή μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου ήταν Θεϊκό κατασκεύασμα, η δεύτερη μαρτυρία του Θεού μετά την Βίβλο. 

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ  ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ;

Ο Ρώσσελ πίστευε, ότι οι διαστάσεις των εσωτερικών διαδρόμων ήταν σημαδιακές. Οι διαστάσεις έδειχναν ότι το 1914 θα επέλθει το τέλος του κόσμου.
Τελικά το 1914 ήρθε... και πέρασε.


Ό Ρώσσελ και οι πιστοί του διαψεύστηκαν . Το τέλος δεν ήρθε. Ό Τζών Νάιτ που τότε ήταν 15 χρονών Μ.Ι. και κατόπιν ήρθε στον Χριστιανισμό, θυμάται τι επακολούθησε. Συγκεκριμένα λέει: «Όταν ήρθε το 1914 και πέρασε, έπρεπε να αλλάξουμε απόψεις, όπως κι αργότερα. Η ημερομηνία μετατέθηκε στο 1915 κι αργότερα στο 1918. Σίγουρα ό Αρμαγεδδών ήταν κοντά.
Όμως το 1916 ο Κάρολος Τέηζ Ρώσσελ πέθανε άρρωστος, απομονωμένος κι απογοητευμένος.


 Μια ογκώδης πέτρινη πυραμίδα σκεπάζει τον τάφο του για να θυμίζει τις ψεύτικες προφητείες του.
Αυταρχικός και σκληρός στην πολιτική του ο Ιωσήφ Φραγκλίνος Ρόδερφορντ, που αυτοαναγορεύθηκε «δικαστής», έγινε ο δεύτερος πρόεδρος της ΣΚΟΠΙΑΣ στο 1917.


Το κήρυγμα του δικαστή Ρόδερφορντ, στα 1918 με τίτλο, «εκατομμύρια ήδη ζώντων ουδέποτε θα πεθάνουν», ήταν ή αρχή μιας στρατολόγησης που ονομάστηκε «καμπάνια των εκατομμυρίων» Διεκήρυσσε την επερχόμενη καταστροφή του κόσμου που θα γινόταν σύντομα στα 1925.
Στα 1920 στο βιβλίο «εκατομμύρια ήδη ζώντων» ο Ρόδερφορντ ισχυρίζεται ότι ή Βίβλος αποδεικνύει , ότι στα 1925 οι Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ και άλλοι αρχαίοι πιστοί θα αναστηθούν εκ νεκρών για να κυβερνήσουν την γη. Τον νέο παράδεισο στη γη.


Πιστεύοντας στην προφητεία τού Ρόδερφορντ πολλοί πούλησαν τα-υπάρχοντα τους και βγήκαν στους δρόμους.
Ζούσαν στα αυτοκίνητα και διέδιδαν την «προειδοποίηση».
Πλησιάζοντας το 1925, πολλοί αγρότες αρνούνταν να σπείρουν γιατί πίστευαν ότι το τέλος ήταν πολύ κοντά.
Τελικά ήρθε το 1925 κι όπως κατά το 1914 δεν συνέβη τίποτα.

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ